Top 5, 22-24 oktobar: Halle Luka novi ‘gonič’ teladi

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


33 min, 34 pt, 9 sk, 3 asist, 2 bl, 63 % iz igre

Duo Zingis Luka već je sad milina za gledati. Obojica igraju atraktivnu košarku, a bogami i efikasnu. Iako protivnik možda nije toliko prezentan, protiv Wizardsa Dončić je odigrao fantastičnu utakmicu. Odmah na startu sezone ubacio je 34 poena, te uzeo 9 skokova. Kao primarni play sjajno je vodio igru, a imao je opet nekoliko stvarno kvalitetnih poteza. Toliko je izvozao Bongu, da mu vjerovatno još nije jasno na koju je stranu Luka otišao. Vrlo dobra partija mladog Slovenca i najava izgleda strašne sezone.

2 Nikola JOKIĆ (Denver)


23 min, 20 pt, 13 sk, 2 asist, 57 % iz igre

Gledanje Pokemona je izgleda upalilo. Jokić je prije početka sezone izjavio kako se za početak Lige spremao tako što je gledao Pokemone 5 sati. Sudeći po utakmici s Blazersima, urodilo mu je plodom. Nikola Jokić je odigrao nešto manje od 24 minuta, 20 poena, uz odličan šut, imao je 9 skokova i 2 asistencije. On je presedeo veći deo prvog poluvremena na klupi, zbog ranih penala, ali u nastavku je razoružao rivala, trojkama koje su donele prednost Nuggetsima. Istina, njegov direktni protivnik Whiteside nije se baš potrudio da odigra korektnu obranu, ali svejedno Jokić je izdominirao u drugom dijelu. Najbitnije Nuggetsi su na kraju odnijeli pobjedu i uzeli “malu osvetu” za izbacivanje iz playoffa.

 

3 Nikola Vučević (Orlando)


34 min, 21 pt, 10 sk, 3 asist, 1 bl, 50 % iz igre

Orlando je novu sezonu NBA lige otvorio pred svojim navijačima i rezultatom 94 – 85 savladao Cleveland.

Orlando je predvodio Nikola Vučević sa 21 poenom, devet skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom. U prvom poluvremenu Vučević je postigao samo sedam poena, ali je sve nadoknadio u nastavku meča. Slabi Cavsi nisu imali rješenja za Vuča. Furioznim ulaskom u drugi dio Magica, meč je realtivno brzo odlučen. Vuč je u tom periodu odigrao ključnu rolu za Magic. Jednostavno nitko ga nije mogao čuvati pod košem, a Vuč je neumorno trpao.  Pred kraj Cavsi su zaprijetili, no Magic je pametno odmah krenuo spuštati loptu na Vučevića. Jednostavno je prejak u low postu, te je prvo izborio faul koš i nakon toga je to i potvrdio sa nova dva poena i meču je bio kraj.

4 Ivica ZUBAC (Clippers)


17 min, 16 pt, 10 sk, 1 asist, 2 bl, 80 % iz igre

ZuBlocka novu sezonu počeo je kao startni centar ponajbolje ekipe Lige. Nije igrao puno minuta protiv Warriorsa, ali nije bilo niti potrebe. Protiv Ratnika nije imao pravu konkurenciju. Centri Warriorsa su njihova najslabija karika, pa je tako Zubac radio što je htio u oba reketa. Dominirao je u skoku, nitko mu nije mogao uzeti loptu kada je krenuo po skok. Sjajno je koristio asiste suigrača, a kako smo već naveli Ratnici su igrali bez centra pa mu nije imao tko parirati. Zubac je najavio dobru sezonu partijama u prve  dvije utakmice. West je napravio pun pogodak tako što ga je “oteo” gradskim rivalima.

 

5 Goran DRAGIĆ (Miami)


25 min, 19 pt, 3 sk, 3 asist, 2 bl, 1 ukr, 44 % iz igre

Ljeto je iskorišteno za saniranje povreda, Dragon se vratio u potpunosti. Protiv Grizzliesa sjajno je koristio tromost i sporost Valančiunasa. Stalno su vrtili visoki pick, tjerali Jonasa da izlazi visoko. Kad god se povukao u reket, Dragon je iskoristio priliku. Ubilježio je nekoliko čistih asista za zakucavanje, a i sam je pogodio poneki floater. Odlično je odigrao i u dijelu utakmice u kojem je Heat napokon preuzeo vodstvo. Meč je  završio sa 19 poena, a od toga dvije trojke su bile baš u ovom preokretu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*