Bogdan odlazi, ovo su nove destinacije

screenshot

Bogdan Bogdanović, zvezda reprezentacije Srbije i Sakramento Kingsa, nije produžio ugovor sa tim klubom, javljaju mediji. Tako će srpski košarkaš postati “ograničeni slobodni agent” iduće leto u potrazi za bogatijim NBA ugovorom. Kingsi su mu ponudili 51.2 miliona što su Bogdan i njegov agent odbili.

No, Sacramento je već dogovorio produžetke ugovora sa Hieldom i Barnesom, čime su zatvorili mogućnost ponude većeg ugovora za Bogdana. Dodamo li tome očajan start sezone za Sacramento (0 – 4) i poprilično limitiranu minutažu i skroman učinak za Bogdanovića – 23.6 minuta, 8.5 poena, 3.3 asistencije i 2.5 skokova, sigurno da je za njega najbolji izlaz – traženje novog kluba. Kako Forbes navodi, New York Knicksi bi mogli biti jedna od potencijalnih destinacija, dok je u razgovoru za Otvoreni studio Glasa Amerike, Luka Dončić istakao kako bi voleo da zaigra sa srpskim košarkašem:

Ostati ili otići?

Sam Bogdan je izjavio je ranije kako bi volio ostati u Sacramentu, no da ne želi žuriti. -“Želio bih ostati. U Sacramentu je sjajno i svi znaju koliko volim ovaj grad i ove momke u ekipi. Želim ostati, trenutno sam sretan ovde, no ipak ne želim žuriti s odlukom.”- rekao je Bogdan.

Bogdanović je odigrao dve NBA sezone. U protekloj sezoni beležio je 14,1 poen, 3,8 asistencija i 3,5 skokova, a blistao je na nedavno održanom SP u Kini gde je bio najbolji strelac i član prve petorke šampionata!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*