Gledaju Tea, vide Danilovića

Virtus

Preneseno sa: kosmagazin.com

Piše: Ivan Jevtović

„Legenda Teodosića u Bolonji obogaćena je još jednim biserom: pobedničkim košem protiv Monaka u poslednjoj sekundi (na slici). On je odlučio da se utakmica mora dobiti, u poslednjoj četvrtini dao je 13 od svoja 24 poena , pogodio 3 trojke“… Ovako je „Gazeta delo Sport“ počela izveštaj sa meča Virtus-Monako koji je završen pobedom domaćeg tima (77-75) gotovo isključivo zahvaljujući Milošu Teodosiću. Naslov, u dva reda, u milanskom sportskom dnevniku glasi: „Teodosićevo čudo sa sirenom za pobedu Virtusa i u Evropi“.

Jedan od podnaslova bio je  “Teodosić show”. Naš reprezentativac bio je u naslovu u svim novinama. Rimski “Korijere delo Sport” kaže da je “Teodosić spasio V nero u finišu”. Ovo “V nero” je sinonim koji se u Italiji koristi za Virtus, V je prvo slovo izvornog imena kluba a “nero”  crna boja dresa. “Tutto sport” u naslovu kaže da “Virtus leti sa Teodosićem” dok “Korijere di Bolonja” , uz sliku pobedničkog šuta, ima naslov”Monumento Teodosić”. Bilo je vidljivo da je Virtis jedna ekipa sa Teom u igri, druga bez njega. Protiv Monaka je igrao čak 29 minuta, više nego do sada jer ga je Đorđević čuvao, ali kako je poraz bio sve izvesniji (Monako je vodio i sa 13 razlike) Teo je morao na parket…

Slavlje Virtusa posle pobedonosnog koša Teodosića

Iako je propustio ceo pripremni period, Teodosić se sjajno uklopio i postao pravi lider tima i idol navijača. On nastavlja dubokim tragom koji su u Bolonji ostavili naši igrači, od Saše Danilovića preko Marka Jarića, Zorana Savića  do Saše Đorđevića, iako je on nosio dres konkurentskog Fortituda.

U jednom tekstu je napisano da navijači „gledaju Teodosića a vide Danilovića“. Iako ne igra na poziciji beka na kojoj je blistao Danilović, Teodoić karakterom i učinkom podseća na Danilovića  jer je sposoban da pogodi odlučujući šut, da preuzme odgovornost kao svojevremeno Danilović koji je jednom prilikom doneo titulu prvaka sa 3 plus 1…

Virtus ima 6-0 u Ligi i 4-1 u Evrokupu. Plasman u drugu rundu, u kojoj će se ukrstiti sa rivalom iz Partizanove grupe, praktično je obezbeđen, ali ambicije su mnogo veće. Još uvek se ne ističu glasno, ali jasno je da Virtus puca na povratak u Evroligu, a za to će mu biti potreban ulazak u finale Edvrokupa. Za sada je na dobrom putu, ali daleko je kraj sezone.

Duel Virtus-Monako bio je zanimljiv i zbog nadmetanja dvojice Saša na klupama, Đorđevića i Obradovića. Nekada su bili rivali u dresovima Partizana i Zvezde, potom saigrači u reprezentaciji, sada se nadmeću kao treneri a moguće je da imaju još jednu zajedničku tačku: Đorđević je sigurno bivši selektor, a Obradović možda budući. U mnogim predviđanjima Saša Obradović figurira, bar za sada, kao favorit za klupu državnog tima, njemu u prilog ide i kalendar Evrokupa jer to takmičenje poštuje kalendar FIBA i neće se igrati za vreme famoznih kvalifikacionih prozora u februaru, što nije slučaj sa Evroligom. Da li će tako i biti odlučiće još jedan čovek sa dubokim košarkaškim korenima u  Bolonji – Saša Danilović, predsednik KS Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*