Top 5 30.10-1.11. : “Luka, You’re a bad moth*****ker!”

Top5 29.11 1.11.
Top5/Ostataksveta

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


30min, 31pt, 13sk, 15ast, 1blk, 45% FG

“You’re one bad motherfucker!” – uputio je Lebron Luki nakon utakmica Lakersa i Mavsa. Rečenica koja najbolje opisuje Lukinu igru u ovoj utakmici. Možda i njegova najbolja utakmica u NBA karijeri. Ubilježio je TD učinak, možda i najimpresivniji dosada. Ubacio je 31 poen, uz rekord karijere 15 asista. Trojkama je izluđivao Lakerse, a posebno su bile upečatljive one preko Lebrona pred kraj prvog dijela, te preko Davisa koncem treće četvrtine. Nažalost, Luka je za protivnika imao Lebrona. Mavsi su poklekli tek u produžetku. Lakersi su izborili dodatno vrijeme nakon što je Lebron asistirao Greenu, te tako poništio Finney Smithovu trojku na Lukin asist.

2 Dario ŠARIĆ (Suns)


31min, 16pt, 9sk, 5ast, 5stl, 46%FG

Momci iz Arizone napokon izgledaju kao prava ekipa. Nakon godina lutanja sada svatko ima svoju ulogu, a u takvoj igri Šarić jednostavno briljira. Protiv Warriorsa Dario je  uredno popunio sve stastističke kategorije. Posebno je dobar bio u obrani, ukrao je čak 5 lopti i sjajno zonirao. Sunsi su cijelo vrijeme bili u vodstvu protiv Ratnika, koji su istina relativno brzo ostali bez Currya. Odigrao je nešto preko pola sata, +- brojke su mu bile odlične, a meč je završio sa 16 poena, te 9 skokova. U ovakvom sistemu, Dario je počeo pružati sjajne partije. Još uvijek treba namjestiti nišanske sprave, no ostale stvari na terenu radi, kao i uvijek, izvrsno.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


31min, 21pt, 13sk, 4ast, 1blk, 1stl, 47%FG

Mitchell Robinson možda jest jedan od najboljih blokera Lige, no za Vučevića još uvijek nije spreman. Knicksi su cijelu utakmicu imali problema s Vučom. U low postu je bio dominantan, okretao je Robinsona,a kasnije i Portisa i Randlea kako je htio. Koristio je maksimalno svoje prednosti, te nakon toga upošljavao suigrače na trojci, ili je sam završavao na obruču. Ubacio je i poneki šut izvana, a na kraju je bio ključan za stvaranje nedostižne prednosti. Ubacio je nekoliko laganih poena, potvrdio Fournierov promašaj, te na koncu i asistirao Francuzu za nedostižnih +12. Na kraju još jedan double double učinak za Crnogorca, sa 21 poena i 13 skokova.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


36min, 17pt, 6sk, 2ast, 1stl, 1blk, 50%FG

Standardno dobra Babina utakmica. Nije previše forsirao, ubacio je polovicu svojih šuteva te sakupio 17 poena. Većinu tih poena postigao je u prvom dijelu, a jedina zamjerka na današnju utakmicu je što nije mogao ništa pogoditi u završnici. Kada su Kingsi poveli u posljednjoj dionici, Babo je promašio nekoliko šuteva, no Jazz se uprkos tome uspio izvući. Obrana Kingsa je bila dobro, respektirali su Babu i nisu mu dali puno prostora. Uspio je pronaći put do nekoliko ulaza, a imao je i nekoliko dobrih reakcija u obrani, te obrambenom skoku. Solidan utakmica za Babu koji je pokazao da je uhvatio formu za duži period.

 

5 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


25min, 14pt, 2sk, 1ast, 62,5% FG

Bogdan da napokon malo oslobodio nakon početnog grča. Ušao je s klupe, te napokon dao potrebnu iskru Kingsima koji su stigli do prve pobjede u sezoni. U prvom dijelu ubacio je samo jednu trojku, no krenulo ga je u drugom poluvremenu. Vezao je nekoliko dobrih akcija, iako je totalno nepotrebno izgubio nekoliko lopti. Na kraju je završio sa pristojnih 17 poena, solidnom rolom u obranim, te u konačnici i pobjedom Kingsa. Prvom u sezoni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*