M**********r koji zaluđuje NBA i postavlja nove granice!

Youtube / screenshot

“On je čarobnjak s loptom i, uzevši u obzir njegovu konstituciju, teško ga je zaustaviti. Ne mogu dovoljno da ga nahvalim – i prošle sezone je bio ekstremno impresivan, a ove godine je sve podigao na još viši nivo“, rekao je krilni centar Cavsa, Kevin Love, igrač All Star kalibra čiji je tim bio nemoćan pred još jednom sjajnom predstavom Luke Dončića.

Slovenački superstar odveo je Mavse do nove pobede, i to na impresivan način – upisao je 29 poena (9-17 iz igre), 14 skokova i 15 asistencija – u pobedi svog tima nad Clevelandom od 131 – 111. Time je Luka postao jedini 20-godišnjak u istoriji NBA koji je postigao dve vezana triple double sa 25+ poena:

MAVS WIN! Mavs defeat the Cavs from The Land, 131–111! Luka becomes the youngest player in NBA history with consecutive 25-point triple-doubles! ???

Posted by Dallas Mavericks on Sunday, November 3, 2019

Nema tu neke preterane tajne. Uživam u svakom meču, sjajno se osećam, dobro se zabavljam. Takođe, imam i sjajne saigrače, ne možete ništa sami da uradite,” rekao je Dončić nakon meča, a na komentar da je sjajno razigravao saigrače i centra Bobana Marjano

Uzeli ste veliki broj teških šuteva?

U principu, uzimam veliki broj šuteva i jednostavno verujem u njih, verujem u sebe!

Razigrali ste i Bobija Marjanovića?

Proradila je balkanska veza, eks YU!”, nasmejao se Luka.

Mavsi imaju 4 pobede i 2 poraza, a Luka koji u proseku igra 35 minuta beleži 26.7 poena, 10.3 skokova i 9.5 asistencija, uz 1.5 ukradenu loptu i 46 % šuta iz igre. Takav prosek kao 20-godišnjak nije imao ni Michael Jordan. Zapravo, on nije ni igrao u NBA tada:

No, performans Luke Dončića protiv Lakersa u direktnom duelu sa najboljim košarkašem današnjice – Lebronom Jamesom, ostavio je sve košarkaške sladokusce bez daha.

Ovo je za mnoge već sada bio duel godine, obojica su upisali po triple double. James je u 34. godini stigao do 39 poena uz 12 skokova i 16 asistencija, dok je Dončić upisao 31 poen, 13 skokova i 15 asistencija. Lebron je na kraju odneo pobedu, no poklonio se Luki:

 “Strašan si je…č majke (eng. motherfucker)”. 

Iako Lebron ne psuje često ovim slengom je hteo da oda priznanje Luki za neverovatnu igru i stavi mu do znanja koliko ga ceni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*