Top 5 13.-14.11.: Dončić ruši Dirka?

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


36min,33 pt,10 sk,11 asist,1 bl,3 ukr,43 %FG

Loše izdanje Mavsa protiv Knicksa nije uspio popraviti ni Dončić s još jednim triple doubleom. Luka se ovu utakmicu mučio sa šutom za tri poena, imao je samo 3 pogođene od 12 ispaljenih, no nadoknadio je to u drugim statitističkim kategorijama. Bio je i predvodnik seriju u trećem periodu u kojem su Mavsi uspjeli uhvatiti priključak. Nažalost, slomio ih je Morris trojkom desetak sekundi prije kraja. Pedantni Ameri izvukli su da je Luka jedini uz Magica uspio ubilježiti triple double u Gardenu. Ovim tempom Luka je na najboljem putu da se ozbiljno umješa u utrku za MVP-a, a i trener Knicksa Fizdale izjavio je kako misli da će Luka srušiti Dirka kao najboljeg Europljanina u NBA ikada.

2 Dario ŠARIĆ (Suns)


30 min,23 pt,6 sk,1 asist,1 bl,75 %FG

Dosada najbolja Darijeva utakmica u dresu Sunsa. Bio je svuda po terenu, a napokon ga je krenuo u šut. Polako ulazi u formu, a to je primjerio i Monty Williams koji je izjavio kako moraju još više koristiti Šarića u napadu. Dario je protiv Hawksa odgovorio na najbolji mogući način. Ubacio im je 23 poena uz 3 pogođene trojke, no kao i uvijek odrađivao je one stvari koje se ne vide u statistici. Sjajno čitanje igre, odlična igra u obrani, a sve je ovaj puta zaokružio i odličnom šuterskom predstavom. Sunsi su možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige, a Dario ima ogromnu ulogu u ekipi.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


34 min,25 pt,12 sk,2 asist,61 % FG

Sixersima je falio Embiid, a njegov izostanak je u potpunosti iskoristio naš Vučević. Utakmicu je otvorio trojkom, a nakon što je vrlo brzo ušao Johnson umjesto Horforda, Vuč se razigrao. Johnson nije imao rješenja za Vuča koji je dominirao pod obručima. Kasnije stvar nije uspio spastiti ni Horford. Najbolje minute za Vuča su ipak bile u posljednjoj četvrtini. Iako se činilo da je utakmica riješena kada je Magic košem Vučevića otišao na +13 3 minuta prije kraja, Sixersi se nisu dali. Magic je nakon toga svaki napad išao na Vučevića i nisu pogriješili. Ubacio je još nekoliko koševa i konačno “otresao” uporne Sixerse.

4 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


28 min,18 pt,10 sk,3 asist,57 %FG

Ovaj puta nije ubacio koš za pobjedu, ali Jokić je odigrao solidnu utakmicu protiv Netsa. Nuggetsi su opet dizelaški ušli u utakmicu. Veći dio utakmice su gubili, a u trećoj četvrtini razlika se popela i na +15. Jokić je to malo uspio smiriti mini-serijom koševa preko Allena u trećem periodu, no pravi povratak Nuggetsa je uslijedio tek kasnije. Jokić ovaj puta nije bio glavna figura Nuggetsa, ali ubacio je možda i ključne poene. Izborio se za skok u napadu i odeo Nuggetse na 5 razlike, nešto manje od 2 minute prije kraja. Meč je završio sa 18 poena i 10 skokova.

 

5 Ime PREZIME (Klub)


20 min,17 pt,2 sk,1 ukr,66  %FG

Marko Gudurić je u pobedi nad Hornetsima, 119 – 117, odigrao svoj najbolji meč u NBA. Završio je meč sa 17 poena, 6 od 9 iz igre, dok je 4 od 6 gađao trojke! Njegovi poeni bili su ključni za preokret. Hornetsi su u 3/4 vodili +10, a tada je Marko počeo da rešeta. Dao je 14 od 18 poena poena u seriji memphisa (tri trojke iz tri pokušaja) i bio najzaslužniji za preokret! Najbolja utakmica kratke Gudurićeve NBA karijere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*