Benderovo buđenje, pa zimski san

Izabran kao 4. pick 2016. godine, Dragan Bender nikada nije opravdao svoj visoki izbor. Uzeli su ga Sunsi, koji su od njega očekivali puno. Što je bilo i logično, s obzirom na Draganov potencijal koji posjeduje. Dok je igrao u Europi imao je zavidan spoj visine, inteligencije, brzine i šuta. Isprva se činilo kako je prerano otišao u NBA, a tijekom svog vremena u Sunsima to je samo bilo sve očitije.

Sredinom prošle sezone u Arizoni su objavili kako mu neće ponuditi produženje ugovora, te da će na koncu sezone Dragan biti slobodan u potrazi za novom ekipom. Prvotno se trebao vratit u Europu. Sve je bilo dogovoreno s CSKA, u igri je bio dvogodišnji ugovor i Dragan se trebao vratiti u Europu. Korak koji je preskočio prije NBA Lige, te korak koji bi mu sigurno bio koristan u prvih nekoliko sezona.

U posljednji trenutak u priču su se upleli Bucksi. Jedni od glavnih favorita za naslov ostali su bez nekolicine igrača s klupe, te su im bile potrebne zamjene. Dragan, kao vrlo dobar šuter, uklapao se u koncepciju Bucksa i ponudili su mu ugovor. Bender je pristao, “izigrao” Moskovljane te potpisao za Buckse. Dosta je bilo skepticizma oko ovog potpisa, no prvih nekoliko utakmica govori nam da bi Dragan napokon mogao opravdati visoki pick.

U prve četiri utakmice, svaki puta je bio dvoznamenkast, ostvaruje odlične brojke i pokazuje mirnoću u igri. Nešto što ovih godina nije bilo karakteristično za njega. Tako dobro nikada nije igrao u Sunsima.

Sezona je napokon počela, a prve utakmice Bender je odgledao u odijelu. Sitna povreda ga je udaljila od terena na početku, no i kada se oporavio nije dobio priliku u rotaciji. Nažalost, Bender se izgleda vratio starim navikama iz Arizone. Davao je znakove života u predsezoni, činilo se kako je napokon pronašao formu i ritam. Trenutno je u G-Ligi, filijali Bucksa, Wisconson Herdu. Za njih je odigrao 4 utakmice, a kao i većini NBA igrača koji su u Gligi, statistike su mu vrlo dobre. No, teško da će to moći prenjeti na NBA Ligu. Dragan prosječno postiže 21,5 poena uz 9,8 skokova, na rubu je double double prosjeka. Spreman je i čeka poziv natrag u Buckse. Hoće li ga dočekati i na kraju krajeva iskoristiti, ostaje da vidimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*