Srbija ima novog selektora!

Screenshot/ESPN

Igor Kokoškov novi je selektor reprezentacije Srbije, prenose mediji!

Dva meseca je prošlo od završetka Svetskog prvenstva u košarci i od ostavke koju je na mesto selektora reprezentacije Srbije ponudio Aleksandar Đorđević, a Srbija je konačno dobila novog selektora.

Tako je svim spekulacijama sada kraj, a bivši trener Sunsa, a sada član stručnog štaba Kingsa i nekadašnji selektor Slovenije i Gruzije, stigao na čelo srpske košarkaške armije.

Ram za selektora: Jednog hoće svi

Igor je inače prošle godine bio prvi evropski stručnjak koji je postao glavni trener jednog tima iz NBA lige.

Novi selektor Srbije je trenersku karijeru započeo u OKK Beogradu još 1992. godine. Posle rada u omladinskom pogonu Partizana je otišao u SAD gde je uglavnom radio kao asistent, prvo u Missouriju, pa u Clippersima, Pistonsima, Cavsima, Sunsima, Magicu i Jazzu.

Tiha voda brege dere

Kokoškov je bio deo stručnog štaba selekcije Srbije i Crne Gore u periodu od 2004. do 2005. kada je državni tim predvodio Željko Obradović.

Od ostavke Đorđevića, Kokoškov je bio najveći favorit za klupu Srbije, a sada kada je konačno stigao do mesta selektora, njemu predstoji ozbiljan zadatak. Nakon što je FIBA dodelila domaćinstvo kvalifikacija za Olimpijske igre Srbiji, za reprezentaciju, na čelu sa Kokoškovim sledi velika borba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*