Profesor matematike koji je u NBA debitovao sa 32 godine!

Pretprošle sezone Lakersi su izgubili poslednju utakmicu, 99 – 105, od lidera Zapadne konferencije Houston Rocketsa. Utakmica koja nije ni o čemu odlučivala i u kojoj su Lakersi odigrali svoj poslednji meč u sezoni.

No priča te večeri nisu ni bili ni Randle, ni Hart, ni zvezde Houstona – Harden i Paul, već se radilo o, tada, jednom 32-godišnjaku koji je tek nakon 10 godina dobio priliku da debituje u NBA. I to kako!

Andre Ingram je sada već daleke 2007 godine ostao bez drafta, potpisao je za Utah Flash u razvojnoj ligi, i od tada počinje njegova košarkaška karijera koja je vezana isključivo za ovo takmičenje. Momak koji je sanjao NBA konačno je dočekao svojih, da budemo precizni, ’29 minuta’ u NBA, i tako ostvario san. Lakersi su ga pre dva dana pozvali iz filijale, South Bay Lakersa da odigra dve poslednje utakmice sezone. I njegov sinoćni nastup je oduševio:

Ingram je završio sa 19 poena, 4 pogođene trojke iz 5 pokušaja, i neko će se našaliti da je postigao već više trojki od kandidata za rookie igrača godine, Bena Simmonsa.

Za kraj, trener Walton je neke doveo do suza zahvalivši Ingramu što ih je sve inspirisao svojom upornošću:

I u proloj sezoni Andre je zadužio dres Lakersa.  Tako je profesor matematike i dotadašnji igrač South Bay Lakersa dobio još jednu priliku u NBA Ligi. No, odigrao je svega 4 meča bez značajnog učinka a sezona Lakersa pojačanih Lebronom Jamesom bila je za zaborav.

No, nadamo se da Ingrama, ovog manje poznatog – Andrea, nećemo zaboraviti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*