Top 5 22.-23.11.: Babo i Luka nastavljaju po starom, Jokić srušio Kelte

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


28 min,30 pt,7 sk,14 asist,61 %FG

Mavsi opet gaze. Ovaj puta žrtva su bili Cavsi. Dončić je na parketu bio manje od pola sata, no imao je i više nego dovoljno vremena da pokaže šta može. Triple double nije ubilježio, ali još jednom je bio jako blizu. U posljednje dvije utakmice drastično je popravio svoju efikasnost, protiv Cavsa je imao preko 60% šuta iz igre.

Kako je krenuo u ovu sezonu, ako nastavi ovako, Luka definitivno ulazi u najužu raspravu oko MVP nagrade. Već sada ga možemo “strpati” u Top 5 Lige, jer način na koji igra je zapanjujuć. Cavsi nisu imali nikakve šanse, Luka je u napadu radio što je htio, a suigrači su bili izuzetno efikasni. Upisao je čak 16 asista, uz okruglih 30 poena.

 2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


36 min,18 pt,10 sk,10 asist,1 bl,3 ukr,41 %FG

Ekipa Mike Malonea igra sve bolje i bolje. Na početku sezone izgledali su na trenutke izuzetno loše, sporo i tromo, ali sada stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Obrana je sve čvršća, klupa ponovno počinje pokazivati znakove života, a u teškoj utakmici protiv Bostona, napokon se iskazao naš Jokić. Proteklih utakmica je bio dosta pasivan u napadu, a čak ni sada nije napada koš pod svaku cjenu, no ipak dosta agresivnije nego u prošlim tekmama.

Došao je do novog TD učinka, a njegovi Nuggetsi do bitne pobjede. Po običaju, treća četvrtina je bila najbolja za Nuggetse. Stigli su i do 20 poena prednosti, s Jokićem u glavnog ulozi. Ubacio je pokoji zicer, ubilježio nekoliko asista, a na kraju i sam preko Kantera ubacio nešto poena i odveo Nuggetse na 20 poena prednosti. Kelti su se pokušali vratiti, ali Nuggetsi ipak odbijaju sve napade i odlaze sa bitnom pobjedom.

 

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


36min,28 pt,5 sk,5 asist,58 %FG

Babo trpa ne vadi! Žrtve našeg šutera ovaj puta su bili Pelicansi. Uz Mitchella najzaslužniji je za pobjedu Jazza, do koje su došli teže od očekivanog. Pelicansi se nisu dali otresti čitavu utakmicu, iako je Jazz u jednom trenutku imao i 20 poena prednosti. Uz Mitchella Babo je postao glavna napadačka opcija ove ekipe. Na njegovom otvaranju iz blokova bazirana je većina napada, a to sada već funkcionira kao podmazano.

Babo je opet bio jako blizu 30 poena, stao je na 28, uz po 5 skokova i asista. Uzeo je i ključan skok, nakon što je Mitchell promašio trojku na +4 Jazza 15-ak sekundi prije kraja utakmice. Da su Pelikani uzeli tu loptu, itekako bi imali vremena za brz i smislen napadu. Srećom, Babo to nije dopustio, smireno je uhvatio skok, te je nakon toga Jazz mirno priveo utakmicu kraju.

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


28 min,16 pt,7 sk,2 asist,1 ukr,45 %FG

Dolaskom Butlera, ekipa Heata je postala jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone. Osim dolaska Jimmya, treba primjetiti i kako je Dragićeva forma na dosta visokom nivou. Napokon je zdrav, a Spoelstra mu je pronašao novu ulogu, ulogu 6. igrača. Dragon jednostavno uživa. Protiv Bullsa ušao je s klupe, no to ga nije spriječilo da ima jedno od najvećih minutaža u ekipi. Odlično je organizirao napade, nije previše tražio svoj šut, već je pucao gotovo isključivo kada je bio sam.

Meč je završio sa 16 poena, a možda i ključni poena pripadaju njemu. Bullsi su bili u nekom mini naletu, podigli su intenzitet obrane, a lopta u tim trenutcima ide Dragiću. “Izmislio” je poene, točnije navukao Arciodicana da napravi faul i nakon toga je pospremio oba bacanja, te je malo ohladio Bullse.

 

5 Nemanja BJELICA (Kings)


31 min,13 pt,7 sk,2 asist,1 bl,44 %FG

Prava bolnica u Sacramentu. Listi povređenih pridružio se i Bogdan Bogdanović, a takvi “okrnjeni” Kingsi nisu imali previše šanse protiv Netsa. Beli je svoj posao odradio korektno, no obrana je bila više fokusirana na njega, pa je bilo i dosta teže ubacivati poene. Iz igre, Beli je šutirao samo 44%, dosta je problema imao s trojkama koje je šutirao 1/5.

Na drugoj strani parketa, svoj posao kao i obično je korektno odradio. Nije napadao napadački skok kao obično, ali uspio je skupiti 6 komada u obrani, te odraditi solidan posao na centarskoj liniji Netsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*