Top 5 28-30.11. : Luka ušao u povijest, Babo nemilice trpa

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


38 min,41 pt,9 sk,11 asist,1 ukr,50 %FG

Taman kada mislimo da ne može bolje, Luka nas opet iznenadi. Nevjerovatna predstava protiv Sunsa, s kojom je zaokružio mjesec sa triple double prosjekom! Uz to je nakrcao koš Sunsa sa 42 poena. Bio je nezadrživ, prvu četvrtinu je uhvatio ritam, a nakon toga nije bilo spasa. Previše su respektirali njegov šut, izlazili izuzetno visoko na Luku nakon picka, što je onda ovaj sjajno koristio. Prošetao se nekoliko puta do obruča, a onda ili sam završavao, ili dijelio asiste na otvorene šuteve.

Ovom utakmicom Luka je uz Oscara Robertsona i Westbrooka koji su ubilježili triple double prosjek kroz čitav mjesec! Do jučer kandidat za ROY-a, danas legitimni kandidat za MVP-a

2 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


38 min,30 pt,5 sk,2 asist,1 ukr,61 %FG
34min,33 pt,8 sk,2 asist,1 ukr, 60%FG

Babo sa back to back 30+ utakmicama. Igra u nevjerovatnoj formi, šuterski je skoro besprekoran, a suigrači mu sve više vjeruju. Nakon posljednje pobjede protiv Memphisa, Babo je izjavio kako mu svi u ekipi govore da preuzme više odgovornosti, odnosno da uzima više šuteva. Jer očito je, Babo je u neviđenoj formi.

Mempih su apsolvirali, Babo im je sasuo 33 poena, dok su sinoć ipak poklekli od Pacersa. Polako ali sigurno Babo postaje prva napadačka opcija Jazza, a ono što nas raduje da nije sveden samo na ulogu spot up šutera. Synder ga često otvara iz blokova, nakon kojeg Babo odlučuje – ulaz, pas ili šut. Vrte često s njim i pick n roll, što je dosada vrlo dobro funkcioniralo.

 

3 Goran DRAGIĆ (Heat)


27 min,20 pt,5 sk,4 asist,1 ukr,68 %FG

Heat je dočekao svoju priliku za pobjedu i povratak na pobjedničke staze. Žrtva su bili Warriorsi, koji su i dalje osakaćeni povredama. Dragon je već standarno ušao s klupe i radio najviše nereda obrani Warriorsa. Za nešto manje od pola sada igre, uspio je biti najbolji strijelac Heata u ovoj utakmici. Šut za dva ga je odlično služio, no malo se mučio iza linije 7,24. Pogodio je samo jednu od 4 upućene trojke. Allround predstavu zaokružio je sa 5 skokova i 4 asista.

4 Dario ŠARIĆ (Suns)


37 min,17 pt,12 sk,2 asist,2 bl,2 ukr,46 %FG

Odličnu skakačku formu, Dario je potvrio protiv Wizardsa. Još jedan double double učinak za našeg krilnog centra. Baynes se vratio u rotaciju, no Dario nije izgubio minutažu. Protiv Čarobnjaka, uz Bookera je bio igrač koji je najviše igrao u ekipi. Svoju veliku minutažu je dobro iskoristio, ubacio je 17 poena, te uhvatio 12 skokova.

Dario je jedan od ključnih igrača prepoređenih Sunsa ove sezone, iako se po statistici to možda i ne vidi najjasnije. Sjajno otvara reket Bookeru i Rubio, preuzima odgovornost kada su bekovi zatvoreni, a obranu odrađuje i više nego korektno.

 

5 Bogdan  BOGDANOVIĆ (Kings)


28min,17 pt,2 sk,3 asist,4 ukr,46 %FG

Vrlo dobra predstava za Bogdana koji još uvijek nije na 100% nakon povrede. Protiv Sixersa je maximalno iskoristio što je ga čuvao Korkmaz većinu vremena, najslabija karika u dresu Sixersa što se tiče obrambenog segmenta. Kada je on bio na parketu, igra Kingsa je nesmetano tekla, odnosno imali su čak +20 s njim na parketu. U obrani je također bio vrlo dobar, odličan 1 na 1, a uspio je ukrasti i 4 lopte.

Kingsi su izgubili, Sixersi su na kraju prelomili meč, šteta što Bogdan dobar meč nije okrunio pobjedom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*