Dominacija kakvu ne pamtimo, Giannis i Bucksi u petoj brzini!

Clutchpoints

Bucksi su demolirali Knickse (132 – 88), za svoju 12-tu uzastopnu pobedu, i sada su po scoru ali i po igrama najbolji tim lige. Sa 29 poena i 15 skokova, ali i fantastičnih 72 % šuta iz igre predvodio ih je aktuelni MVP Giannis Antetokoumpo, dok su mu podršku davali Middleton sa 16 i George Hill sa 14 poena.

Koliko su Bucksi bili dominantni pokazuje i podatak da su nadskakali protivnika (58 skokova naspram 41) ali su igrali više timski (30 asistencija naspram 13). Koliko je Giannis bio dominantan pokazuje i ovo zakucavanje Randlea, njegovog starog mušterije:

Najduži niz

Sa 12 pobeda u nizu Bucksi su se osamili na vrhu Istoka i cele NBA lige, gde sada imaju score od 18 pobeda i 3 poraza tačno na četvrtini odigrane sezone. Podsetimo u prošloj sezoni su sa 60-22 završili na vrhu Istoka u regularnom delu ali su ih Raptorsi savladali u finalu Istoka (bilo je 4-2 za aktuelne šampione).

Ovo je Bucksima ujedno i najduži pobednički niz još od 1981-1982 godine

Milwaukee Bucks / FB

Kandidati za titulu?

I prema NBA Power Rankingsu, Bucksi su trenutno najbolji tim lige. Njihovi rejtizni na obe strane terena su vrhunski, a ekipa deluje kao pravi tim koji je kandidat za titulu.

Jedina slaba tačka ovoga tima je odbrana šuta sa distance, i trenutno se nalaze među poslednjih pet timova u ligi kada je ovaj segment u pitanju (28. sa 38 %).

Dodatno, Bucksi su drugi najefikasniji tim lige (daju preko 120 poena po meču), imaju 3. ofanzivni i 4. defanzivni rejting. Igraju atraktivnu košarku, a na klupi im je prekaljeni Mike Budenholzer.

I njihov najbolji igrač, i aktuelni MVP igra sve bolje. Treutno beleži 30.8 poena, 13.4 skokova, 5.8 asistencija, 1.4 ukradena lopta i 1.3 blokada, uz 56.5 % iz igre i preko 30 % šuta za tri poena (uz rekordne 4.9 pokušaja i 1.5 ubačaja).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*