Top 5 5.-7.12.2019.: Dončić prestigao Jordana, Jokić se probudio

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


26 min,26 pt,9 sk,6 asist,1 ukr,53 %FG

Tri četvrtine su bile dovoljne Dončiću da sustigne Jordana. Ovo mu je bila 18. utakmica zaredom sa minimalno 20 poena, te po 5 skokova i asista, isto koliko ih je uspio nanizati i – Jordan. Drugi puta u samo nekoliko dana Pelicansi su bili nekoliko razina ispod Mavsa koji su možda i u najboljoj formi u Ligi. Dončić sjajno orkestrira ovom ekipom, ali i Carslieva postavka napada dodatno naglašava sjajne Lukine sposobnosti. Svaki igrač je stalno u pokretu, Luka to sjajno vidi i dijeli asiste kao od šale. Hardaway, Finney Smith i Jackson samo vrebaju na šutu izvana, dok Powell pruža brojke karijere, najviše zahvaljujući Luki. Uz sve to Luka stigne i pospremiti svoj dio poena, što radi na mali milion načina.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


31 min,30 pt,10 sk,4 asist,2 bl,1 ukr,62 %FG

Dočekali smo i Jokićevo buđenje. Protiv Kelta je odigrao možda i ponajbolju utakmicu sezonu. Napokon je bio agresivan ka košu, ubacio je 30 poena, ali ovaj puta zakazali su ostali. Nitko mu nije pridružio od suigrača, a protiv Bostona Jokić nije mogao sam. Pogotovo protiv razigranih Browna i Tatuma. Samo 4 asista na ovom meču ne idu skroz na dušu Jokiću. I dalje je dobro otvarao pozicije za svoje suigrače, samo što lopta nije htjela kroz koš. Nakon Jokića najviše je ubacio Murray i to samo 10 poena. Dobra vijest za Malonea je što se Jokara izgleda probudio iz zimskog sna, te nas očekuju njegove bolje i agresivnije partije.

 

3 Boban MARJANOVIĆ (Mavs)


23 min,15 pt,16 sk,2 asist,2 bl,85 %FG

Bobinator je napokon pokazao što može. Dobio je priliku i bio jedan od najzaslužnijih za visoku pobjedu. Baš je Bobi bio ključ u stvaranju prednosti u drugoj četvrtini. Dok je u igri još bio Okafor, Pelicansi su se koliko toliko dobro nosili s Bobanom. Holiday je koristio sve njegove defenzivne nedostatke, ali stvari su se okrenule ulaskom Hayesa. Rookie je jednostavno fizički preslab da bi se nosio s Bobanom. Bobi je s lakoćom ponovo uspostavio kontrolu nad reketom u obrani, dok je u napadu radio što je htio. Mavsi su u ovom periodu napravili ključnu prednost koju nisu ispuštali do kraja. Bobi je meč završio sa prvim double doubleom ove sezone i dosada uvjerlijvo najboljom predstavom.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


31 min,19 pt,6 sk,2 asist,38 %FG

Do pobjede su napokon došli i Jazzersi. Memphis bez Moranta nije bio tako težak zalogaj, te je Jazz nakon nekoliko teških poraza napokon stigao do slavlja. Babo je odigrao dobru utakmicu, iako ga šut baš i nije služio. Dosta se napromašivao, no bio je jedan od ključnih igrača u stvaranju prednosti u drugom periodu. Tu četvrtinu Jazz je dobio sa preko 20 razlike, stegli su obranu, a to se na kraju pokazalo kao ključ pobjede. Poeni su bili ravnopravno raspoređeni, čitava petorka (+ Green s klupe) su bili dvoznamenkasti, a jedino je Mitchell ubacio više od Babe.

 

5 Ivica ZUBAC (Clippers)


24min,14 pt,12 sk,2 asist,60 %FG

Prvi veći udarac ove sezone, Clippersi su doživjeli protiv Giannisa i Bucksa. Prvo poluvrijeme su bili u egalu, dobro su držali Giannis, a svoj dio je odlično odradio i Zubac. Dobro je zatvarao reket, odigrao solidnu obranu i držao defenzivni skok pod kontrolom. Drugo poluvrijeme je bila sušta suporotnost prvom. Clippersi su potpuno potonuli, nisu imali odgovor na Buckse i utakmice je išla u jednom smjeru. Zubac je ostavio najbolji dojam u svojoj ekipi. Upisao je double double učinak i na stranu poraz, Zubac je odigrao jako dobar meč.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*