Top 5, 8.-9.12.: Doktoreeeee, o maj gad, doktoreeee!

“Pa ovo sam redovno radio u Evroligi,” bio je jedan od komentara Nemanje Bjelica nakon clutch trojke protiv Houstona čime je rešio pobednika. Srpski košarkaš je u dve večeri odigrao dva fenomenalna meča i sada je prvo ime Kingsa.

“J** ga, zaslužili smo ovu pobedu,” rekao je Beli ne nameravajući da ovo ode u etar.

1 Nemanja BJELICA (Sacramento)


35 min, 30 poena, 7 skok, 4 asist, 1 ukr, 1 blok 72 %

Kingsi su došli do važne pobede na gostovanju Dallasu, 110 – 106, a prvo ime susreta bio je srpski reprezentativac – Nemanja Bjelica.

Doktor je završio meč sa 30 poena, 7 skokova, i 4 asistencije, čime je izjednačio svoj rekord u NBA, koji je  postavio na meču sa Bostonom 2018. godine u dresu Wolvsa. Rekord bi verovatno bio oboren da ga trener Walton nije ostavio na klupi u završnici meča. Bjelica je iz izgre pogodio 13 puta iz 18 pokušaja.

A samo dan nakon što je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere, Bjelica je ponovo odigrao doktorski – pogotkom, odnosno torpedom sa preko 7 metara, u zadnjoj sekundi doneo je svom timu pobedu protiv Rocketsa:

 

2 Nikola JOKIĆ (Denver)


34 min, 24 poena, 11 skok, 6 asist, 48 % iz igre

Jokić se polako budi. Nakon rekorda sezone (30 poena) protiv Bostona, u novom porazu svog tima od Netsa bio je blizu triple double učinka uz solidan šut iz igre. Jokić je bio prva opcija u napadu, uzimao je više šuteva nego na ranijim mečevima, a trudio se da pravovremeno proigrava svoje saigrače i to mu je polazilo za rukom. U neizvesnoj završnici, kada se lomio rezultat, i kada su obe ekipe pokušavale trojkama doći do prednosti, Joker je pogodio trojki za izjednačenje (97 – 97) tri minute pre kraja.


 

3 Luka DONČIĆ (Dallas)


35 min, 27 poena, 8 asist, 7 skokova, 42 % iz igre

“Ne poredite me sa Jordanom, ipak je to samo statistika, a on je najveći svih vremena,” rekao je skromno Luka Dončić, perjanica Mavsa i legitimni MVP kandidat ove sezone nakon još jednog rekorda.

Naime, i pored poraza i nešto slabijeg (????!!!!) izdanja od onog na koje nas je navikao, Luka je postao prvi igrač u poslednjih 45 godina koji je u 19 vezanih mečeva imao učinak od 20+ poena, i po 5+ skokova i 5+ asistencija. Poslednjem je to pošlo za rukom Oscaru Robertsonu (29 mečeva), no Robertson je tada imao 22 godine, a Dončić svega – 20, čime je postao najmlađi sa ovakvim učinkom.

4 Dario ŠARIĆ (Phoenix)


32 min, 20 poen, 9 skok, 1 ukr, 1 bl, 64 % iz igre

Hrvatski košarkaš Dario Šarić dao je 20 koševa u pobedi svojih Phoenix Sunsa, nad njegovim bivšim klubom – Minnesotom. Šariću je “za dlaku” izmakao još jedan double-double. Osim 20 koševa do kojih je stigao u 32 minute na terenu i uz šut iz igre 7 od 11 (trojke 2 od 6) upisao je i devet skokova te po jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

 

5 Ivica ZUBAC (LA Clippers)


21 min, 13 poena, 8 skok, 2 asist, 72 % iz igre

LA Clippersi Ivice Zubca su sa 110 – 99 nadigrali Indiana Pacerse na njihovom terenu a najzaslužniji za to bio je Paul George koji nije imao emocija prema svom bivšem klubu (36 koševa) zbog čega je ‘nagrađen’ zvižudicma. Ivica Zubac je ubacio 13 koševa uz osam skokova, dve asistencije i jedan blok u 21 minutu na terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*