Bye bye Zion

GettyImages

Najgore pretpostavke bi se nažalost mogle obistiniti. Zion Williamson bi mogao propustiti čitavu sezonu. Oporavak traje duže od očekivanog što je nedavno odgodilo Zionov povratak na iza Nove Godine. Podjsećamo, prema prvim prognozama Zion se trebao vratiti na parkete oko Božića, a dosada još uvijek nije niti počeo trenirati.

Zion staklenih koljena

Reggie Miller se oglasio na Twitteru i rekao kako je predvidio ovakav rasplet situacije.

Stvari su jako sumnjive. Zion je već naveliko trebao trenirati, jer prema prvim informacijama iz tabora Pelicansa išao je na rutinsku operaciju meniskusa. Moguće da se operacija zakomplicirala ili da je Zion zapravo bio teže povređen. Bilo kako bilo, njegova povreda je jedan od glavnih razloga zašto su Pelicansi daleko od playoffa. Ako bude propustio cijelu sezonu, Pelicanse bi lagano mogli otpisati u borbi za playoff.

Kao što su i Pelicansi otpisani i Zion je po svemu sudeći ispao iz utrke za ROY-a. Morant je već predaleko odmaknuo, a čak i da je Zion potpuno spreman pitanje je da li bi imao bolju sezonu od rookiea Memphisa. Izbacili smo anketu, da vidimo Vaše mišljenje o tome može li Zion do nagrade. Anketa je bila postavljena prije nego što su izašle vijesti da vjerovatno propušta cijelu sezonu. Rezultat je uvjerljiv, a svi se nadamo da Zion neće krenuti putem Odena i ostalih nesretnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*