Rugao se treneru, predozirao se šećerom, izgubio 2 miliona u 3 meseca

Sports Illustrated

Miami Heat je suspendirao svog igrača Diona Waitersa na 6 utakmica. Dionu je ovo već treća suspenzija ove sezone. Razlog ovoga puta je bilo kršenje timskih pravila i nedisciplina. Svađa između Heata i Waitersa traje od početka ove sezone.

Ispočetka je sve bilo sjajno. Riley je dao priliku Waitersu, potpisao ga za minimalac, a Waiters mu je odgovorio sezonom karijere. Izborio se za veliki ugovor, 2017. godine potpisali su sporazum na 4 godine vrijedan 52 miliona $. Tu je sve krenulo nizbrdo. Waiters je u protekle dvije sezone uspio skupiti samo 77 utakmica. Konstantno je bio povređen, a samim time i izvedbe na terenu su bile drastično lošije. Ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Waiters je odustao od Heata, Heat je odustao od Waitersa.

Stvari su izmaknule kontroli kada su po prvi puta ove sezone suspendirali Waitersa na otvaranju sezonu protiv Grizzliesa. Razlog su bili postovi na Instagramu u kojima se Waiters rugao Spoelstri. Na putu iz Phoenixa za Los Angeles Waiters je pojeo najskuplji kolačić na svijetu. Predozirao se THC-om iz kolačića i doživio je napad panike u letu. Završio je u bolnici, a Heat ga je olakšao za 2 miliona $ tako što u ga suspendirali na 10 utakmica. Waiters je ove sezone već ispustio preko 2 miliona $ zbog svog ponašanja.

Kako sada stvari stoje Waiters je završio svoju karijeru u Miamiu. Pokušavaju ga razmijeniti još od prošle sezone, ali zasada nema zainteresiranih strana. Waiters svojim ponašanjem sigurno ne privlači potencijalne “mušterije”. Čak i da se vrati, pitanje je može li se uopće izboriti da uđe u rotaciju. Nunn i Herro su zakucali mjesto dvojke, a u posljednje vrijeme i Duncan igra u strašnoj šuterskoj formi. Kada nadodamo još i Butlera, čak i Winlsowa koji ulazi s klupe, bilo bi jako teško pronaći minuta za Diona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*