Sećanje na gospodina u šarenom odelu

screenshot

Prošlo je tri godine kako je u 66. godini preminuo dugogodišnji reporter “Tarner sportsa” Craig Sager. Čovek u koji je probrao simpatije brojnih NBA zvezda i same publike, izgubio je bitku sa rakom.

Sager je bio poznat po svojim šarenim odelima, u kojima je više od 40 godina vodio intervjue i gradio vrlo simpatične odnose sa NBA zvezdama.  1981. počeo je raditi za Turner Sports i od tada pokriva NBA ligu. Uz odela – njegov zaštitni znak, krasili su ga profesionalnost i marljiv rad.

Sager je bio omiljen, ne samo u krugu kolega, već i među igračima i trenerima koji su proveli godine zbijajući šale na njegov račun.

Njemu je 2014. dijagnostifikovana akutna mijelocitna leukemija, a u novembru ove godine je završio u bolnici.

Nakon dijagnoze Sager je propustio plej-of 2014. i 2015, kao i deo regularne sezone 2014/15, ali i NCAA turnir 2015. Tokom plej-ofa 2014. intervjue pored terena vodio je njegov sin, Craig junior. Jedan od tih razgovora bio je sa trenerom San Antonija Greggom Popovichem, čiji su brojni razgovori sa Sagerom postali deo NBA istorije.

– Sjajno si uradio posao, ali bih više voleo da tvoj tata stoji ovde. Craig, nedostaješ nam. Ti si važan deo svega ovoga već jako dugo i radiš odlično. Želimo da vratiš svoju zadnjicu na teren, a ja obećavam da ću biti dobar – rekao je Popovich tada.

Njih dvojica imaju istoriju dobrih odnosa i zanimljivih razgovora:

Putem društvenih mreža NBA igrači poput LeBrona Jamesa, Larry Birda, Pau Gasola, Jamesa Hardena i mnogih drugih zasuli su obožavatelje fotografijama američkog novinara. Košarkaši nekih timova izašli su na zagrevanje pred utakmice noseći šarene majice u Sagerovu čast.

Spašavanje života

Mnogi ne znaju i da je upravo Craig Sager najzalsužniji za spašavanje Denisa Rodmana. Sager je svojevremeno objasnio kako je to učinio, kako je Rodmana pronašao u jednom striperskom klubu i razgovarao sa Rodmanom o njegovom životu.

“Imao je pištolj. Bio je spreman da to napravim. Rekao sam kako bi to glupo bilo,” rekao je Sager.

 Rodman ovu scenu nije zaboravio, i sam je priznao da je Sager najzaslužniji za njegovo spašavanje, i bio je pogođen kada je popularni voditelj umro zbog posledica teške bolesti pre nešto više od godinu dana. Nazvao ga je prijateljem, a porodici poslao dirjivivu poruku.

Craig Sager u epizodi… Kako sam spasio život Dennisu Rodmanu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*