Top 5: 14.-16.12.2019.: Joker se probudio, Šamanić kuca na vrata Spursa

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


 35min,28 pt,14 sk,12 asist,1 bl, 78%FG

“Bio je sjajan ovoga puta. Triple double sa 14 skokova i 12 asistencija… “– izjavio je Malone nakon utakmice protiv Thunder u kojoj je Jokić stigao do 34-tog triple doublea karijere. Loše igre u početku sezonu već su prošlost za Jokića koji je ponovno u odličnoj formi. Protiv Thundera podjsetio je na najbolje dane. Otvorio je utakmicu s nekoliko asista Murrayu i Bartonu, a nakon toga je krenuo i pogađati. U drugoj četvrtini ubacio je i dvije trojke, a nastavio je u drugom dijelu. Izuzetno efikasnih 28 poena uz samo 2 promašena šuta, te pobjeda za Nuggetse.

2 Dario ŠARIĆ (Suns)


38 min,19 pt,17 sk,4 asist,  47% FG

U napetoj utakmici Spursa i Sunsa Šarić je ubilježio double double. I to kakav. Ubacio je 19 poena i uzeo je čak 19 skokova, uvjerljivo najviše na parketu. Sunsi su bez Bookera zadali dosta muke Spursima koji su ih uspjeli slomiti tek nakon produžetka. Šarić ovaj puta nije najbolje iskoristio izostanak Bookera, loše je gađao za tri poena, pogodio je samo jednu trojku iz šest pokušaja. Itekako je to nadoknadio u skakačom dijelu, ali na kraju im nije bilo spasa. Mills je ubacio u produžetku za pobjedu i Sunsi nisu uspjeli iskorisitit ovakvu Šarićevu partiju.

 

3 Bogdan BOGDANOVIĆ (Klub)


29 min,25  pt,5 sk,5 asist,1 bl,  81%FG

Izvanrednu šutersku večer za Bogdanovića protiv Warriorsa. Kingsi su relativno lagano rješili očajne Warriorse, a Bogdan ih je istorpedirao izvana. Šuterska predstava kakve se ne bi posramjeli ni Klay i Steph. Za manje od pola sata Bogdan je utrpao 25 poena uz 4 pogođene trojke iz 5 pokušaja. On i Hield su iskoristili sjajan protok lopte u napadu Kingsa i zasuli su koš Warriorsa. Također ovo im je bila najbolja defenzivna predstava sezone, Warriorsi su im ubacili samo 79 poena. Bogdan je šuterskom učinku dodao i po 5 skokova i asista.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


29 min,20 pt,9 sk,2 asist,1 bl, 53%FG

Vratio se Vučević, vratile se i pobjede u Orlando. Vuč se vratio nakon što je propustio 10 utakmica i odmah je nastavio tamo gdje je stao. Pri povratku bio je najbolji igrač Magica, i na samo skok od još jednog double double učinka. Magic se relativno lagano obračunao s Pelicansima, predvođeni klupom s koje su svi bili dvoznamenkasti. Vuč je iskoristio lošu obranu u reketu Pelicansa, Hayes nije imao snage nositi se s Vučevićem. Završio je meč kao najbolji strijelac Magica sa 20 poena, te je uhvatio 9 skokova.

5 Luka ŠAMANIĆ (Spurs)


33 min,26 pt,10 sk,1 asist,1 bl,1 ukr, 64%FG

Nitko od naših nije impresionirao u NBA Ligi, no zato jest u G-Ligi. Luka Šamanić u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi za Austin Spurse. Toliko dobro da su navijači počeli skandirati Popoviću i tražiti da ga vrati u prvu ekipu. Neki su išli čak toliko daleko da su ga nazvali budućim Hall of famerom… Možda malo prebrzo, ali Šamanić je barem zaslužio priliku u Spursima. U posljednjoj utakmici ubacio je 26 poena uz 10 skokova uz sjajnih 11/17 iz igre. Podigao je prosjeke u posljednje vrijeme, te sada ubacuje 14 poena za nešto više od 20 minuta na parketu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*