Top 5: 17.12.-20.12. Jokić prestigao Cousya, Dragon i Vuč sjajni po povratku

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


33 min,22 pt,10 sk,10 asist,2 bl, 62,5 %FG

Wolvesi tonu sve dublje i dublje, Nuggetsi su im nanjeli 9. poraz zaredom. Jokić u ovom meču nije imao konkurenciju. Bell i ostatak družine su jednostavno bili preslabi za Somborca koji je s lakoćom rješavao duele. U low postu je bio nezaustavljiv, a kada su se Wolvesi odlučili na udvajanje, sjajno je pronalazio suigrače. To je rezultiralo Jokićevim 33. triple doubleom u karijeri, čime se izjednačio sa Bob Cousyem na 10. mjestu na vječnoj listi. Kako je krenulo, nitko na toj listi nije siguran…

2 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


37 min,30 pt,5 sk,5 asist,1 ukr, 50%FG

Babo je već godinama u vrhu Lige što se tiče šuta, a ovom sezonom je postao jedan od najboljih. Šutira sa nevjerovatnom preciznošću, konkretno preko 45%, s tim da šutira preko 7 trojki po utakmici. On i Mitchell su sjajan tandem, što su na svojoj koži osjetili i igrači Magica. Babo je Vučeviću i ekipi isporučio okruglih 30 poena uz 6 pogođenih trojki iz 11 pokušaja.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


33 min,23 pt,12 sk,1 asist,2 bl,6 ukr,45 %FG

Vuč kao da nije niti bio izvan terena mjesec dana. Odmah po povratku nastavio je tamo gdje je stao. Vidjelo se koliko je falio Magicu. Dosada je u svakoj utakmici bio na rubu double double učinka, a protiv Blazersa je opet bio najbolji u svojim redovima. Melu, Whitesideu i ostalima ubacio je 23 poena, uhvatio je 12 skokova, a iznenadio je u obrambenom dijelu. Vuč nikada nije bio obrambena sila, a bogami je tako izgledao protiv Blazersa. Imao je čak 6 ukradenih lopti uz 2 blokade. Centri Blazersa su teško izlazili na kraj s njim, ali Lillard i McCollum su svaki ubacili preko 30 poena, što je na kraju donijelo pobjedu Blazersima.

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


24 min,18 pt,1 sk,8 asist,50 %FG

Lagano razmontiravanje Knicksa poslužilo je kao idealna prilika da se Dragon vrati na parket. Sjajno je iskoristio priliku, te nakon nekoliko propuštenih utakmica opet bio “onaj stari”. Dragon je Knicksima, ulazeći s klupe, isporučio 18 poena za nešto više od 28 minuta, a tom je dodao i 18 asistencija. Ova utakmica nije bila pravi pokazatelj, jer iako su Knicksi dobro reagirali na smjenu trenera, i dalje su najgora ekipa Lige. Niti u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje, a Dragon je odlično iskoristio priliku za lakši povratak u pravu formu.

 

5 Dario ŠARIĆ (Suns)


33 min,16 pt,6 sk,4 asist,1 ukr,60 %FG

Dugo je trebalo, ali Šarić je napokon odigrao pristojnu šutersku partiju. Ubacio je Thunderima 4 trojke, te meč završio sa 16 poena. Sunsi su relativno lagano izgubili od Thundera, potpuno su posustali u posljednoj dionici. Nakon što su sasuli koš Thundera i ubacili 41 poena u trećoj dionici (primili su 44..) u posljednoj su ubacili samo 17. Obrana se stegla, a Sunsi na to nisu imali odgovor. Na kraju, Šarić je sa 16 poena bio jedan od najboljih u redovima svoje ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*