Dajte mi te Vujoševićeve ‘klince’!!!

Prije nekoliko dana i službeno su svi igrači u NBA postali dostupni za trade. Počinje doba kada se contenderi pojačavaju veteranima, a ekipa s dna Lige pokušavaju dobiti što više za svoje zvijezde. Cavsi su već objavili kako je Love “na prodaju”, Thunderi slušaju ponude za Galinaria, a vjerovatno i Paula, Knicksi i Pelicansi su također objavili kako su Randle i Holiday dostupni za trade.

I dok je Bogdan Bogdanović, prema mnogima ‘vruća’ roba na tržnici i mnogi će se klubovi otimati za njega, još jedan momak iz nekadašnjeg ‘Duletovog Partizana’ mogao bi biti zanimljiv za klubove.

Bogdana žele svi, od Istoka do Zapada. Kao najizglednije destinacije pominju se Mavsi (gde bi se upario sa Dončićem), Nuggetsi (zamislite taj sjajni srpski duet Jokić – Bogdanović), ali i Lakersi koji bi se rado odrekli Kylea Kuzme pa i još nekog igrača za Bogdana.

No, ‘alfa i omega’, sadašnjih Lakersa Lebron James, rado bi u redovima tima iz LA video i Davida Bertransa koji igra sjajno u Wizardsima. 27-godišnje krilo, koji je 2011. bio 42. pick na draftu a igrao je za Spurse, u ovoj sezoni prosečno postiže 15.4 poena (105/242 za tri ili 43.4 odsto), uz 4.9 skoka i 1.7 asistenciju po utakmici.

Portal Fadeaway World objavio je Top 10 igrača koji bi vrlo skoro mogli promijeniti ekipu.

 Jae Crowder

3-D veterani najtraženija su “roba” svakog prijelaznog roka. Igrač kao Crowder pomogao bi svakoj ekipi u borbi za naslov. Jae ima vrlo dobru sezonu u Memphisu, no baš i nema smisla njegov ostanak u ovoj ekipi. Međedi još ove sezone sigurno neće u playoff, a Crowder je već prestar da bi čekao sazrijevanje Jacksona i Moranta. Isto tako, koncem sezonu mu ističe ugovor, što ga čini još primamljivijom metom za potencijalne contedere.

Julius Randle

Knicksi na početku sezonu nisu htjeli priznati kako su odradili katastrofalan prijelazni rok. Sada, kada su najgora ekipa Lige, malo je i njima jasnije zašto su toliko kritizirani. Dali su veliki ugovor Randleu, doveli na njegovu poziciju još 3 veterana i nakrcali centarske pozicije. Ni on ni Robinson nisu mogli uhvatiti konstantnu ove sezone zbog čestih rotacija. Nedavno su objavili kako je Randle dostupan za trade, a iako ima lošu sezonu prošle godine je pokazao kako može biti jako koristan.

Jeff Teague

Wolvesi su ponovno loši. KAT igra sam, a ponekada dobije pomoć od Wigginsa. U playoff vjerovatno neće, a ove sezone veliki je problem i loša forma njihovog prvog beka Teaguea. Bivši Allstar ne liči na sebe ove sezone. Istina, bio je povređen neko vrijeme, ali formu nikako da uhvati i u Wolvesim nisu zadovoljni njegovim predstavama. Vjerujem da će i njemu goditi promjena okoline, a Wolvesi su spremni slušati ponude za svog beka.

Tristan Thopmson i Kevin Love

Šampionski centarski dvojac Cavsa postao je prestar za ovu ekipu. Tristan je nedavno ušao u svađu s trenerom, pa je jednu utakmicu proveo “na hlađenju”. Stvari se sada čine normalni, no pitanje je vremena kada će Tristan promijeniti ekipu. Niti jedan ne želi toliko gubiti i prolaziti rebuilding, te čekati sazrijevanje Garlanda i Sextona (ako se to ikad dogodi). Love je već nekoliko dana na trade bloku i aktivno ga žele mijenjati, dok bi nakon ove svađe i Tristan mogao s njim u paketu napustiti Cleveland.

Lov na Ljubav

Danilo Galinari Steven Adams (Chris Paul)

Shai Gilgeous se pokazao kao pravi dragulj i u Oklahomi su odlučili oko koga će graditi ekipu. Igraju dobru košarku, na rubu su playoffa, no lako je moguće da odustanu od doigravanja ove sezone i pokušaju “unovčiti” svoje veterane. Ukoliko i izbore playoff, ovaj roster ne može daleko, tako da je to zapravo i logična odluka. Za trade Galinaria su otvoreni, dok će malo teže mijenjati Paula. Prvenstveno zbog njegovog ugovora i godina, a isto tako mogao bi jako dobro poslužiti kao mentor Shaiu i mladim igračima Thundera. Galo je savršen dodatak za bilo kojeg contendera. Spreman je čak i nositi napad neko vrijeme, pod uvjetom da ga zaobiđu povrede. Idealna treća opcija u šampionskoj ekipi.

Treći na “listi za odstrel” je Steven Adams. Simpatični Novozelanđanin još je uvijek jedan od najboljih centara Lige. Ove sezone igra u slabijoj formi nego što smo naviknuli, no polako hvata ritam nakon povratka od pauze zbog povrede. Sve je bitniji u igri Thundera, a za njega bi možda i najviše mogli dobiti. Bostonu bi idealno došao centar kao što je Adams i s njim bi recimo postali jako ozbiljan protivnik Bucksima na Istoku.

Andre Igoudala

Iggy još uvijek nije zaigrao u ovoj sezoni. Tradean je u Mempihs, te je u dogovoru s njima prvo dogovorio otkup ugovora kako bi mogao potpisati za koga želi. Memphis se u međuvremenu predomislio, te ipak želi za njega dobiti barem pickove. Zasada se ništa ne dešava, ali nekoliko ekipa je zainteresirano za Iggya. U prvom redu Mavs, Nuggetsi, Clippersi i Rocketsi.

Bogdan Bogdanović

Bogdan je početkom sezone odbio veliki ugovor i odlučio se kako će testirati tržište. Divac bi mogao izgubiti Bogia i ostati praznih ruku, tako da je moguće da će morati donijeti tešku odluku i tradeati Bogdana. Kada ga ne muči povreda lože, Bogdan je jedan od najboljih igrača Kingsa. Sam im je donio nekoliko pobjeda te je jedan od najkonstantnijih igrača. Na Svjetskom Prvenstvu je pokazao da može još i bolje, tako da zainteresiranih strana ne nedostaje.

Demar Derozan

Spursi imaju najlošiju sezonu unatrag 20-ak godina. Pop ove sezone jednostavno nema dovoljno talenta na raspolaganju, konkurencija je sve bolja i bolja i Spursi ove sezone lako mogu ispustiti playoff. Derozan je odličan NBA igrač, ali ne može sam nositi franšizu, pokazalo se to u Raptorsima, a sada i u Spursima. Ako stigne dobra ponuda, Pop i Spursi bi po prvi puta u posljednjih 21 godinu mogli propustiti playoff i krenuti u rebuilding.

1 Trackback / Pingback

  1. 'Gubitnik' napustio Cavse, otišao kod Babe - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*