Top 5, 21.-23.12.: Jokara ‘kralj’ triple doublova

 

1 Nikola JOKIĆ (Denver)


33 min, 22 pt, 12 sk, 10 asist, 1 ukr, 46 %

Denver je u velikoj seriji, a nakon što su pali Lakersi (bez Lebrona), te Sunsi, stigli su do 7 vezanih pobeda i, za sada, sigurnog drugog mesta na jakom Zapadu. Sve se to poklapa sa sjajnim partijama Nikole Jokića koji je sjajni decembar okrunio svojim novim triple doublom, 34-im u karijeri. Službeno je prestigao Cousya na vječnoj listi i učvrstio mjesto u Top 10. Od aktivnih igrača samo Harden, Westbrook i Lebron imaju više triple double učinaka u karijeri. Ovo je Jokićeva 5. sezona…

Ovoga puta nije ga služio najbolje šut za dva poena (2 od 6 je pogodio), no sa distance je dominirao – pogodio je čak 4 trojke iz 7 pokušaja za sjajnih 57 % realizacije.

2 Bojan BOGDANOVIĆ (Utah)


36 min, 26 pt, 3 sk, 3 asist, 58 % iz igre

Vraćanjem Inglesa u petorku napad Jazza je prodisao. Nanizali su nekoliko pobjeda zaredom, a Mitchell i Babo rešetaju iz svih pozicija. Hornetsi su im pravili probleme cijelu utakmicu. Čak su većinu vremena stizali rezultat. Sredinom treće dionce kreće serija Jazza, a Babo s dvije trojke vraća meč u egal. U zadnjoj četvrtini prelomio je utakmicu. Ubacio je 4 lagana poena preko Roziera, nakon toga i trojku 2 minute prije kraja. Jazz je otišao na 8 razlike i priči je tu bio kraj.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Orlando)


31 min, 21 pt, 7 sk, 2 asist, 2 bl, 53 %

Satoransky i Lavine su radili probleme Magicu u prvom dijelu i držali Bullse u utakmici. Vučević i ekipa stegli su obranu u drugom dijelu, natjerali Bullse na loših 31% šuta iz igre i na kraju relativno lagano došli do pobjede. Vučević je dominirao pod obručem, osim dvije trojke sve poene je ubacio oko reketa. Wendell Carter i Markkanen su još uvijek preslabi za Vučevića, koji je s lakoćom rješavao u low postu. Uz Rossa, koji je s klupe ubacio 26 poena, bio je najbolji u redovima Magica, a sakupio je i 7 skokova, te po dva asista i blokade.

 

4 Ivica ZUBAC (LA Clippers)


21 min, 15 pt, 5 sk, 2 asist, 1 ukr, 100 %

Savršena utakmica za Zubca. Izdominirao je protiv Spursa, ubacio im 15 poena uz 100%-tan šut iz igre. Pop i njegovim momci nisu se mogli nositi s Zupčevom visinom i snagom. S lakoćom je završavao sve što je dobio u reketu, uzeo je nekoliko napadačkih skokova, poslije kojih je redovno zakucavao ili završavao na obruču. Bio je jedan od ključnih igrača u stvaranju prednosti u trećoj četvrtini.

 

5 Dario ŠARIĆ (Phoenix)


16 min, 13 pt, 6 sk, 2 asist, 54 %

Šarić je protiv Nuggetsa igrao osjetno manje nego inače. Samo 16 minuta je dobio od Williamsa, ali ih je dobro iskoristio. Hrvao se s Millsapom u obrani cijelo vrijeme i jako dobro parirao veteranu. Šut ga nije služio ovu utakmicu, ubacio je samo 1 trojku iz 4 pokušaja. Iskupio se borbenošću i odličnom realizacijom za dva poena.


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*