Od najjačeg igrača u NBA do prijatelja ‘kralja kokaina’

Nikola Peković je zbogpovrede karijeru završio puno prije nego se očekivalo. Sa samo 31 godinom on je zbog povreda najavio da napušta košarkašku igru.

Peković najavio kraj karijere!

Nakon pune afirmacije u Vujoševićevom Partizanu, te nastupa za Panatinaikos, on je šest sezona proveo u NBA, u dresu Minnesote Timberwolvs. Odigroa je 271 meč, beležio je preko 12 poena i 6 skokova u proseku, a svoju najbolju sezonu igrao je 2013-2014 kada je davao 17.5 poena i imao 8.8 skokova, uz 54 % šuta iz igre.

Sa Partizanom je jedanput bio prvak Srbije i Crne Gore, dva puta Srbije i Jadranske lige, te je jednom podigao pehar pobednika Kupa Radivoja Koraća. Sa Panatinaikosom uzeo je Evroligu 2008-2009, i bio dva puta prvak Grčke. Dva puta je biran u idealan tim Evrolige.

Nakon kraja NBA karijere oprobao se kao predsednik Partizana, a nakon toga je uplovio u biznis vode i krupne kapitalne investicije.

Od najjačeg čoveka liga do biznismena

No, Peković nije ostao bez medijske pažnje. Uglavnom negativne, koja ističe kontraverzne elemente iz njegovog javnog i privatnog života.

Naime, srpski mediji su pre dve godine pisali kako je beogradska policija uhapsila dvojicu crnogorskih državljana nakon što je u automobilu kojeg su vozili pronašla drogu i oružje. Niti jedan od njih dvojice nije Peković, ali pažnja na nekadašnjeg centra Minnesote je pala jer je automobil kojeg je ovaj dvojac vozio u njegovom vlasništvu…

Nakon toga su u srpskim medijima i osvanule slike Nikole Pekovića u društvu ubijenog žestokog momka iz Novog Sada, Marka Markuša (29), koji je inače zet nekadašnje NBA zvezde Darka Miličića.

Nedavno zatim snimljem je i na jahti sa kontroverznim Darkom Šarićem, nezvaničnim narko bossom naše regije. Na upite medija o njihovoj vezi, Peković je istakao da su oni samo prijatelji i da nemaju nikakvog zajedničkog posla.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Šamani, kriminalci, navijači... - Ostatak Sveta
  2. Godinu dana od Pacmanovog zbogom! - Ostatak Sveta
  3. "Daleko najjači igrač protiv kojega sam igrao" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*