Druga runda, a Allstar!

Youtube / screenshot

Retka je pojava u NBA ligi da neki igrač 2. runde drafta dominira u NBA. Većinom su to pickovi koji su ili zalog za budućnost ili popunjavanje centarskih pozicija igračem koji u napadu ne smeta, a opet igra obranu. Retki su igrači koji su uspeli dominirati a da su nisko izabrani. Nama svakako na pamet padaju Spursi i njihova genijalnost da izaberu nekog odlično igrača niskim pickom. Počeli su s Manuom, a danas recimo nam recimo Bertrans i Murray padaju na pamet. Osim njih i Warriorsi su uspeli pronaći jako bitan faktor u drugoj rundi- Draymond Green. Krilo s Michigan Statea je bio ključ u osvajanju naslova, a trenutno je najbolji obrambeni igrač ekipe i klasični glue guy bez kojega Kerr ne bi mogao zamisliti svoju postavu.

No među prvima koji su počeli dominirati je bio Michael Redd. Sjajni ljevoruki šuter Bucksa koji je u početku kod George Karla skupljao mrvice da bi tek u drugoj sezoni dočekao svojih 5 minuta. Do nedavno (do onog ludila Klaya Thompsona protiv Kingsa) držao je rekord sa 8 postignutih trojki u četvrtini (Klay je imao 9). Kasnije je bio sve bolji i bolji, toliko dobar da je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je izabran u drugoj rundi a da je izborio Allstar i da je postao član ALL NBA petorke.

Osim njega to je pošlo za rukom već spomenutom trojcu Thomas, Manu i Green, a osim njih tu je bio i sjajni Arenas i akvizicija Raptorsa Marc Gasol.

Gilber Arenas je bio veoma interesantan momak. Izabran je tek 31. pickom, iako su prognoze najavljivale mnogo više. Uvjerljivo najveći motiv tokom karijere za njega bila je — osveta. Jednom prilikom kada nije upao u američki tim za Olimpijadu rekao je da će svim trenerima u stožeru zabiti 50 poena u NBA. Donekle je i uspio, ubacivši D’Anthonyu i Sunsima 54 i McMillanu i Supersonicsima 51.

Agent Zero je bio na vrhuncu 2007. godine. Ubacivao je gotovo 30 poena u prosjeku za svoje Wizardse i bio jedan od najbolji (i najuzbudljivijih) bekova Lige. Redovno je ubacivao preko 30 poena, a ponekada je izledao nezaustavljivo.

“Revolveraški” dvoboj od 100,000$

Nažalost, počeli su problemi s povredama. Počeo je padati u formi, propustio je gotovo čitavu iduću sezone zbog povrede. U potpunosti se vratio tek 2009. godine, no bez obzira na oporavak ovo je bio kraj Gilbertove karijere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*