Odiseja 2020: Jeste li spremni za duel najboljih?

Nba. com MavsNation

v/. v7Prvi puta ove sezone susrest će se dvojica najboljih igrača u NBA, koji su ponikli na našim prostorima. Dvojac koji bi lako mogao ući u povijest kao najbolji ikada koje su zemlje regiona dale košarkaškoj pozornici.

U pola 2 po našem vremenu Dallas Mavericksi dočekuju Denver Nuggetse, Luka Dončić dočekuje Nikolu Jokića.

Luka Dončić ima nevjerovatan ulazak u ovu sezonu, možda i ponajbolji start u NBA povijesti. Ubilježio je već 11 triple double učinaka, a nekoliko je puta popravljao carrer high u poenima. Jerry West, oduševljen Dončićevim predstavama, išao je toliko daleko da je izjavio da je Luka najbolji Mavs u povijesti. -“Znam da je rano i uz svo poštovanje Dirku, mislim da je Luka već sada najbolji igrač Mavsa u povijesti.”-

Igrač mjeseca: Luka Dončić – beba, m*********r i igrač kratkog pamćenja!

Vrlo brzo se oporavio od povrede koja je u prvi mah ružno izgledala. Propustio je samo 4 utakmica, a odmah je nastavio kao da nije niti odmarao. Ove sezone Luka bilježi nevjerovatne brojke, ubacuje 29,7 poena, 8,9 asista i hvata 9,7 skokova. Tek mu je druga sezona…

Jokić je sebi svojstveno sporo ušao u sezonu. Dizelaški se zagrijavao, a nakon 15 ak utakmica napokon je dostigao “radnu temperaturu”. Jokić je ponovno onaj stari, a to znači da Nuggetsi dobijaju sve redom. Trenutno su druga ekipa Zapada, smjestili su se odmah iza Lakersa.

Igrač meseca, Nikola Jokić (Denver): Zimsko buđenje Mr. Jokera!

Dosta je kritiziran ove sezone, no brojke govore zapravo totalno suprotno. Jokić ima gotovo identične brojke kao i prošle sezone kada je bio MVP kandidat i član All NBA petorke.

Obojica u ovaj meč ulaze nakon izvanrednih partija na Božić. Jokić je popravio svoj carrer high, te Hawksima ubacio 47 poena. Luka je s druge strane stigao do 11. triple double učinka ove sezone. Stradali su Bullsi kojima je ubacio 38 poena uz 11 skokova i 10 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*