Top 5 7.1.-9.1.2020.: “Dizelaš” Jokić riješio Mavse

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


31 min,33 pt,6 sk,7 asist,1 bl,1 ukr,60 %FG

Duel na pravoslavni Božić između dva naša najbolja igrača pripao je Jokiću. Upravo on je i najzaslužniji za pobjedu. Prvo poluvrijeme je ubacio samo 7 poena, nije bio agresivan ka koš i činilo se kako će opet odigrati jednu utakmicu u sporijoj brzini. Potpuno je okrenuo ploču u trećoj dionici. Sam je isprašio Mavse, ubacio im 21 poen i držao Nuggetse u igri. Denver je opet imao dosta problema u obrani, Dončić je radio što je htio – sve do zadnje četvrtine. Uspjeli su ga zaustaviti, a Jokić je ubacio i koš za pobjedu sedam sekundi prije kraja utakmice.

Jokić je ovim koševima postao najbolji clutch igrač Lige u posljednjih godinu dana. Točno od 9.1.2019. sve do danas, Jokić je ubacio čak 6 šuteva za pobjedu Nuggetsa, što je najviše u tom periodu u čitavoj Ligi. Trebalo mu je malo vremena da uhvati “radnu temperaturu”, no kada je krenuo Mavsi nisu imali rješenja za njega.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)


37 min,27 pt,9 sk,10 asist,45 %FG

Luki je falio samo jedan skok da dođe do svog 12. triple double sezone. No, osim Td učinka ostao je i bez pobjede. Luka najviše krivi sebe za ovaj poraz. Dominirao je prve tri četvrtine, smjenjivali su se na njemu i Harris, Morris, Beasley, nitko nije imao rješenja za njega. Sve do posljednje četvrtine. Luka nije uspio ubaciti niti jedan poen u posljednoj četvrtini, a posljednji šut nije niti dobio. Finney Smith je primio pas Lukin pas u corneru, te finte šuta i ulaska pod koš, bacio je loptu “u bunar”. Mavsi tako nisu imali niti šanse pobjediti, nakon Jokićevog koša 7 sekundi prije kraja.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


28 min,29 pt,9 sk,2 asist,1 bl,2 ukr,60 %FG

Povredama opterećeni Wizardsi nisu imali nikakve šanse protiv Vučevića i Magica. Utakmica je bila riješena još u drugoj četvrtini, kada je Magic napravio 23-5 seriju i tako otišao na odmor sa velikom prednošću. Do kraja je rezultat samo rastao. Vučević je dominantno odradio posao u reketu. Wizardsima nije sigurno pomoglo to što su ostali na jednom centru, rookie Paseckniksu. Nije bilo nikakve šanse za zaustave Vučevića, što je on debelo iskoristio.

Ovo je bilo najbolje poluvrijeme Magica u ovoj sezoni. Ubacili su 69 poena u prvom dijelu, te tako popravili svoj rekord od 3.12. kada su – isto Wizardsima, ubacili poen manje.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


26 min,20 pt,3 sk,3 asist,1 bl,50 %FG

Trenutno u najboljoj formi u Ligi je ekipa Jazza. Imaju 11 pobjeda u posljednjih 12 utakmica. Protiv loših, a sada i oslabljenih Knicksa stvari su bile riješene do poluvremena. Imali su 19 razlike, a u drugom dijelu Knicksi se nisu uspjeli vratiti u meč. Cijela petorka Jazza tako je imala smanjenu minutažu, Babo je dobio 26 minuta. Izrešetao je Knickse u tom vremenu, ubacio im 4 trojke, te pospremio 20 poena. Babo se polako vraća u šutersku formu, nakon nekoliko slabijih utakmica.

 

5 Nemanja BJELICA(Kings)


38 min,19 pt,7 sk,1 asist,3 ukr,41 %FG

“Heart and hustle” player of the month. Beli je pokupio nagradu navijača Kingsa za najborbenijeg igrača u prošlom mjesecu. Imao je stvarno odličnih partija, nekoliko clutch momenata, ali i standardne borbenosti koju ima u svakom meču. Upravo to je bio ključ pobjede protiv Sunsa. Sredinom treće četvrtine, Sunsi su u jednom trentku imali i +21. Tada kreće serija Kingsa, predvođena Dedmonom i Arizom. Beli je također igrao, a upravo njegovim zakucavanje Kingsi dolaze u vodstvo nakon ogromnog minusa. Beli je ubacio 19 poena, te bio jedan od ključnih igrača u preokretu.

1 Trackback / Pingback

  1. Igrači meseca, januar: Nikola Jokić (Denver) i Luka Dončić (Dallas) - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*