Top 5 9.1.-12.1.2020.: Nema Mitchella – nema problema

1 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


36 min,31 pt,3 sk,3 asist,52 %FG

Pisali smo već o Jazzu kao trenutno najboljoj ekipi u NBA. Pozitivan niz nastavio se najviše zahvaljujući Bogdanoviću. Wizardsima se vratio Beal, a s druge strane Mitchell je morao pauzirati ovu utakmicu. Unatoč silnim povredama koje su snašle momke iz glavnog grada, imaju vrlo dobru sezonu, te su nezgodan protivnik. Jazzeri su to osjetili u prvom dijelu. Da nije bilo Babe i njegova 2 poena, teško da bi ostali u utakmici. Nakon odmora vidjeli smo drugu ekipu. Clarkson je počeo ubacivati, Babo je sjajno koristio mismatcheve i Jazzeri su 21-3 serijom prešli u vodstvo.

Uspjeli su održati prednost do kraja meča, a Babo je završio sa 31 poenom. Činilo se kako bi mogao ubaciti i više nakon sjajnog prvog dijela, no proradio je Clarkson, tako da nije bilo potrebe da Babo preuzima stvari u svoje ruke.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


31 min,20 pt,15 sk,6 asist,1 ukr, 42%FG

Nuggetsi su se brzo vratili na prave staze nakon iznenađujućeg poraza od Cavsa. Dobili su Clipperse za koje je na “load managmentu” bio samo PG, Leonard je imao punu minutažu. Jokić je odradio vrlo dobar meč, pogotovo pod obručima. Zubac je imao relativno malu minutažu, a Harrell jednostavno nema masu da se gura s Jokićem. Joker je to iskoristio, te uhvatio 15 skokova. Odličnoj skakačkoj partiji dodao je i 3 od 4 trojke, te je završio na 20 poena.

Nuggetsi su imali i preko 20 poena prednosti u jednom trenutku, ali Clippersi se u posljednjoj četvrtini bude. Stižu na 11 poena minusa, no nakon toga Doc je poludio, pokupio dvije tehničke, pa su Jokić i Murray bacanjima riješili utakmicu.

 

3 Luka DONČIĆ (Mavs)


33 min,19 pt,8 sk,12 asist,26 %FG

Drugu večer zaredom Luka se mučio sa šutom. Ovaj puta dres nije nastradao, kao protiv Lakersa. Samo je tri puta pokušao za tri poena, a ubacio je jednu. Sa linije bacanja je ubacio većinu poena, no najbitnije je da su Mavsi došli do još jedne pobjede. Sixersi su imali prednost na poluvremenu, no Mavsi nakon odmora preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Dopustili su Sixersima samo 16 poena u trećem periodu, a na kraju dobili i posljednju četvrtinu sa 10 razlike.

Luka je bio na rubu triple double učinka, a kako se mučio sa šutom, odlučio se malo više razigravati. Odlično je surađivao s Powellom, njih dvojica su bili najzaslužniji za seriju u trećoj četvrtini kojom su Mavsi prešli u vodstvo.

 

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


33 min,18 pt,13 sk,3 asist,2 ukr, 38%FG

Previše gluposti na kraju utakmica koštalo je Magic ovog poraza. Booker se najbolje snašao u završnici, ubacio nekoliko trojki i preokrenuo meč. Samo minutu prije kraja Vučević je svojom trećom trojkom na utakmici donio Magicu 4 poena prednosti. Kasnije je postao tragičar, jer Rubio mu je uspio ukrasti loptu u posljednjem napadu Magica.

Utakmica je bila manje više cijelo vrijeme u egalu, a Magic je bio tako blizu pobjede. Vuč je opet bio najbolji u redovima Orlanda, iako ga šut baš i nije najbolje služio. Zabilježio je još jedan double double učinak sa 18 poena i 13 skokova.

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


29 min,17 pt,2 sk,5 asist,38 %FG

Fantastična prva četvrtina u kojoj su šutirali 65% iz igre, nije bila dovoljan Heata da nastave loš niz Netsa. Nakon sedam utakmica, Netsi su napokon pronašli žrtvu. I to nakon preokreta. Netsi su odigrali odličan drugi dio, ubacili više poena u clutch i odnijeli pobjedu u ovoj utakmici. Dragon je s klupe igrao gotovo pola sata, a nakon te prve četvrtine niti on ništa nije mogao pogoditi. Ubacio je samo 5 šuteva iz igre, što je bilo dovoljno za 17 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*