Top 5, 13.-16.1.: Doktorov rekord karijere, Lukina rapsodija

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


34 min, 25 pt, 15 sk, 17 asist, 44 %

Šut ga i nije služio u posljednjim mečevima, pa je Luka odlučio malo izmjeniti neke stvari. Počeo je više asistirati, a to je rezultiralo s rekordnih 17 komada protiv Kingsa. Udvajali su ga, čuvali 1 na 1, ništa nije pomoglo. Luka je fantastično razigravao suigrače, vješto izbjegavao udvajanja i pri tom uspio ubilježiti još jedan triple double učinak.  I to poprilično impresivan.

Ključnu razliku Mavsi su napravili u trećoj četvrtini, u kojoj je Luka ubacio gotovo polovicu svojih poena. Samo u tom dijelu upisao je 11 poena i 6 skokova, te nekoliko asista. Kingsi su zaprijetili u posljednjoj dionici, no Curry je ubacio nekoliko bacanja i držao Kingse na distanci.

2 Nemanja BJELICA (Sacramento)


33 min, 34 pt, 7 sk, 2 asist, 2 ukr, 81 %

Doktorova utakmica karijere. Ubacio je carrer high 34 poena Magicu i umalo doveo Kingse do pobjede. U prvom dijelu je bio fantatičan, ubacio je 22 poena i držao Kingse u igri. Malo se smirio u drugom, no pogađao je kada je bilo bitno. Beli je u ovoj utakmici ubacio čak 8 trojki, a odličnoj napadačkog partiji u kojoj je imao čak 81% šuta izvana, dodao je i 7 skokova.

Kingsi su na kraju prosuli pobjedu, točnije Magic se ponudio, a Kraljevi to nisu iskoristili. Fournier i Gordon su nekako uspjeli ugurati loptu u obruč, a kasnije je Fox promašio trojku za pobjedu. Možda je lopta trebala ići u ruke čovjeku koji je ubacio 8 trojki do tada…

 

3 Nikola JOKIĆ (Denver)


44 min, 23 pt, 12 sk, 8 asist, 2 bl, 50 %

Allstar predstava našeg centra. Opet je bio ključ pobjede Nuggetsa, te čovjek koji je opet rješavao stvari u clutchu. 15ak sekundi do kraja Nuggetsi su izveli loptu iz auta, došla je do Jokića. S lakoćom je leđnom tehnikom stigao do reketa i elegantno, bez previše muke ubacio poene za produžetak. Tamo su Nuggetsi slomili Ratnike i došli do još jedne pobjede.

Jokić je bio na rubu triple double učinka, falilo mu je samo 2 asista. Jedini minus u ovoj utakmici mu je čak 9 izgubljenih lopti. Pa i za 44 minute koliko je odigrao, te prosute loptu su stvar na kojoj će svakako morati poraditi.

4 Nikola VUČEVIĆ (Orlando)


29 min, 26 pt, 15 sk, 4 asist, 1 bl, 39 %

U redovima Magica, uz Fournier, Vučević je najbolje parirao “vrućem” Bjelici s druge strane. Vuče je u prvom dijelu držao Magicu u igri, ubacio je 15 poena. Magic je imao inicijativu cijeli prvi dio, a Kingsi se bude tek nakon odmora. Vučević se umirio u drugom djelu, što se tiče napadačkog učinka, no zato je ostale stvari radio odlično.

Vuč je zatvorio reket, najviše su obranom na kraju došli do pobjede. Uhvatio je čak 15 skokova i podijelio 4 asista, te je meč završio sa 26 poena i tako upisao još jedan double double učinak.

 

5 Bojan Bogdanović (Utah)


40 min, 26 pt, 3 sk, 4 asist, 53 %

U sjajnom okršaju Ingrama i Mitchella, Pelicansi su prekinuli niz Jazza. Uz Mitchella najviše je pokazao Babo, koji je ovaj puta zaustavio na 26 poena. Babo se polako vraća u šutersku formu. Još uvijek to nije to, ali Pelicanima je ubacio 3 trojke iz 8 pokušaja, a ukupni šut mu je bio preko 50%. Ingram je jednostavno bio nezaustavljiv u ovom meču. Jazzeri su dali sve od sebe, no do 11. pobjede zaredom nije išlo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*