Top 5: 17.1.-19.1.2020.: Novi rekord za Luku, Jokić i Babo u Allstar formi

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


34 min,35 pt,8 sk,7 asist,1 ukr,48 %FG

Utakmicom protiv Kingsa Luka je oborio osobni rekod po broju asista. Utakmicu nakon, protiv Blazersa, Luka je ubacio 8 trojki. Novi osobni rekord. Lukinu utakmicu, a i čitavu sezonu, najbolje je sažeo Damien Lillard nakon utakmice. -“Dončić je legitimni MVP kandidat, vjerovatno i glavni favorit.”-

Mavsi su cijelu utakmicu bili u prednosti, držali su Blazerse na distanci, a stvar je dovršio tko drugi neko Luka Dončić. Njegovu 8. i rekordnu trojku, pogodio je u posljednjoj minuti. Mavsi su vodili 8 razlike, Blazersi su još uvijek bili u igri. Luka je uzeo loptu i s gotovo 8 metara pogodio trojku i riješio meč.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


32 min,30 pt,10 sk,4 asist,3 ukr,62 %FG

Bez tri startera Nuggetsi su pružili odličan otpor Pacersima. Bez Murraya, Harrisa i Millsapa većinu stvari na sebe je preuzeo Jokić. Borio se protiv odlične centarske linije Pacersa, ubacio im 30 poena i držao Nuggetse u igri do samog kraja. Loš šut je koštao Nuggetse pobjede. Vodili su se do posljednje četvrtine, kada im Pacersi ubacuju čak 41 poena, dok je Denver ostao na 25.

Jokić nije uspio sam zatvoriti reket, pogotovo u posljednjoj četvrtini. Pacersi su ih razbili napadačkim skokom, pogotovo Sabonis.

 

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


31 min,30 pt,2 sk,1 asist,1 ukr,66 %FG

Lakoća kojom Babo ubacuje poene je stvarno zapanjujuća. Ovoga puta nastradali su Kingsi. Okruglih 30 poena za Bojana, čime je nadmašio i Bjelicu i Bogdana s druge strane. U ovoj utakmici Babo je pokazao svu raskoš svog napadačkog repertoara. Jazzeri su fantastično otvorili utakmicu, ubacili prvih 9 napada i rano poveli s 14 razlike. Sjajnim kretnjama u napadu i odličnim šutom držali su Kingse na odstojanju. Sve što su promašili pohvatao je Gobert koji je ubacio čak 28 poena.

Babo izgleda nevjerovatno dobro u ovom napadu Jazza. Kažnjava gotovo svaki puta kada ostane sam, a to bude poprilično često na utakmici. Kaznio je svaki loš closeout Kingsa, ubacivao u mismatchu, a pogodio je i nekoliko step back trojki. Sve to izgleda tako lagano kada Babo to radi.

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


24 min,19 pt,5 sk,2 asist,53 %FG

U prlično izjendačenoj i napetoj utakmici Spursi su došli do pobjede protiv Heata. Dragon je standardno odrađivao svoju ulogu s klupe, ovaj puta nešto efikasnije nego u proteklih nekoliko utakmica. Dragon je ušao vrlo rano, Herro je povređen te nije mogao igrati, što je značilo više minuta za Dragića. Ubacio je Popu i Spursima 19 poena uz 5 skokova i nakon Adebaya bio najbolji strijelac Heata.

Utakmicu su riješili Bellineli i Becks Hammon. Talijan je pogodio bacanja nakon promašaja Robinsona s druge strane, a asistentica Spursa Becky Hammon uvjerila je Popa da iskoristi “challenge” koji je na kraju bio ključan. Manje od minute prije kraja na Butleru je sviran faul koš, a nakon malo uvjeravanja Popa je iskoristio svoj “challenge”. Suci su ispravili grešku, a Spursi su uspjeli do kraja održati prednost.

 

 

5 Dario ŠARIĆ (Suns)


37 min,13 pt,11 sk,5 asist,50 %FG

U pozadini revolverašog duela Bookera i Smarta, Šarić je napokon odigrao kvalitetnu utakmicu. Bio je ispao iz rotacije, no odigrao je odlično protiv Bostona i dobio je čak 37 minuta. To je iskoristio za double double učinak, ubacio je 13 poena uz 11 skokova. Pogodio je samo jednu trojku na utakmici, no ona je bila od dosta velike važnosti. Boston je počeo približavati u posljednjoj četvrtini, a Šarić je uz Bridgesa, trojkama uspio održati prednost. Igrao je dobro u paru sa Aytonom, što je ohrabrujuće, što bi moglo značiti da će se Šarić i zadržati u petorci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*