Istorijska pobeda Kembe Walkera!

screenshot

Nakon tri vezana poraza, Boston je oduvao Lakerse u derbiju večeri. Bilo je 139 – 107.

Rezultatski je bilo neizvesno samo u prvoj četvrtini koju su na krajuCelti rešili u svoju korist nakon čega su samo nastavili da povećavaju prednost. Tatum je bio najefikasniji sa 27 poena, Brown i Walker su dodali po 20, dok je Enes Kanter meč završio sa 18 poena i 11 skokova:

Kod Lakersa je McGee postigao 18 poena, dok je Lebron uz 15 poena dodao 13 asistencija i sedam skokova. Kuzma i Rondo dodali su po 13 poena. Davis se vratio na parket posle pet mečeva odsustva. Za 22 i po minuta na parketu ubacio je devet poena i dodao četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i dve blokade.

No, ono što je posebno zanimljivo, a vezano je za aktere ovog meča, je da je Kemba Walker konačno razbio prokletstvo zvano ‘igrati protiv Lenrona’. Nakon 28 poraza od košarkaškog Kralja, Kemba je sinoć u novom dresu zabeležio i prvu pobedu protiv tima za koji nastupa Lebron:

Oklahoma je slavila na gostovanju kod Rocketsa, 112 – 107. Houston je, ako izuzmemo veći deo prve četvrtine, vodio gotovo sve vreme meča, sve do četvrte četvrtine kada je OKC napravila preokret.

Oklahomu su predvodili Chris Paul sa 28 poena i sedam skokova, Danilo Gallinari sa 25 poena i 13 skokova i Dennis Shroeder sa 23 poena.

Kod Houstona je najefikasniji bio Russell Westbrook sa 32 poena, 11 skokova i 12 asistencija dok je James Harden dao 29 poena, uz 9 skokova i šest asistencija. No, Harden je na ovom meču imao izuzetno loš procenat šuta, zapravo očajan što se vidi na ovom chartu:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*