Top 5: 20.1.-23.1.2020.: Allstar starter na vrhu, Jokić nije mogao sam protiv svih

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


35 min,27 pt,6 sk,9 asist,2 ukr,44 %FG

Novopečeni Allstar starter sjajno je ordinirao igrom Mavsa protiv uzavrelog Lillarda. Damien je nakon rekorda karijere od 61 poena, sada Mavsima ubacio 47 i bio konstantna prijetnja Dončiću i Mavsima. Dallas je s druge strane bio totalno razigran i čak 6 igrača su ubacila barem 3 trojke. Luka nije bio jedan od njih. Pogodio je samo dvije, iako ih je ispalio čak 11. Ipak, ubacio je 27 poena, 20 u prvom dijelu, dok je u drugom razigravao i rukovodio poletnim napadom Mavsa.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


34 min,19 pt,12 sk,10 asist,1 bl,1 ukr,42 %FG

Povredama osakaćeni Nuggetsi nisu imali šanse protiv “vrućih”Raketa. Bili su bez čak 6 igrača, od toga trojice startera. Igra se sada potpuno vrti oko Jokića, koji je odigrao dobar meč. Bez Millsapa i Plumleea Jokić nije mogao sam držati reket pod kontrolom, pa su Rocketsi imali čak 18 napadačkih skokova.

Jokić je radio sve za Nuggetse na parketu, tome svjedoči i osmi triple double ove sezone. Ubacio je 19 poena, borio se s Rocketsima pod obručima i uhvatio 12 skokova. Srećom povrede ove šestorke nisu preteške i polako bi se svi trebali vraćati u pogon.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


35 min,24 pt,11 sk,5 asist,1 bl,3 ukr,50 %FG

Vučević je iskoristio izostanak Adamsa, ali Magic je ipak izgubio od Thundera. Vuč je odigrao odličan meč, Noel ga nikako nije mogao zadržati. Igrači Magica se još uvijek nisu oporavili od 6 utakmica dugog roadtripa pa Zapadu. Vuč je konstatno dobar, ubacio je Thunderima 24 poena i dodao 11 skokova za sada već standardan double double učinak.

Obrana je bila najveći problem. Magic je dopustio Thunderima da šutiraju čak 63% iz igre, a trojac Paul-Alexander-Schroeder je bio posebno razigram.

 

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


30 min,22 pt,6 sk,10 asist,1 ukr,58 %FG

Neočekivano puno problema je imao Heat protiv Wizardsa. Imali su dobijenu utakmicu, ispustili vodstvo i onda se morali izvlačiti u produžetku. Heat je imao 19 poena prednosti na poluvremenu, no očajnim drugim dijelom su sve upropastili. Spoelstra je poludio i u jednom trenutku izveo čitavu prvu petorku van kada su Wizardsi stigli na 3 razlike.. Dragić je predvodio rezerve koje su uspjele vratiti malu prednost, no Wizardsi su izdržali i izborili produžetak.

Junak Heata je bio Butler koji je ubacio 9 poena u dodatnom vremenu, a Dragić je potvrdio pobjedu bacanjim na samom kraju utakmice. Upisao je double double učinak, ubacio 22 poena uz 10 asista.

Video link

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


29 min,18 pt,4 sk,3 asist,1 ukr,42 %FG

Lagana utakmica za Babu i Jazz. Razbili su Warriorse i nastavili sjajnu formu. Babo je igrao manje od pola sata, ubacio 4 trojke i odradio posao. Warriorsi nisu imali niti promil šanse, a napadačka predstava Jazza je bila sjajna. Podijelili su čak 31 asist, Gobert se nazakucavao, Babo, Clarkson i Mitchell se nazabijali. Stvari su bile riješene nakon prve četvrtine u kojoj su dopustili Warriorsima samo 17 poena. Nisu se osvrtali do kraja i u laganom ritmu završili meč.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*