Igrači koji nisu bili šampioni zbog Kobe Bryanta

Fadeway World

Mnoštvo je sjajnih igrača u NBA koji nikada nisu osvajali trofeje, ni za najkorisnijeg igrača, niti šampionsko prstenje. Stranica Fadeway World napravila je spisak igrača koji to šampionskog prstena nisu dolazili najviše zbog – Kobe Bryanta! Spisak je poduži, a mi ovde navodimo samo petoricu od 12 igrača koje je ta stranica uvrstila na listu…

Carmelo Anthony

Ko zna šta bi bilo da u finalu Zapada te 2009 nije bilo Kobea koji je igrao silovito beležeći 34 poena, 5 skokova i 5 asistencija po meču. Nuggetsi su predvođeni zvezdom u usponu dogurali do ovog finala i nagoveštavali velike domete. Kasnije je je Melo razočaran situacijom u Nuggetsima otišao u New York no nije se usrećio. Nakon Knicksa karijera mu je krenula silaznom putanjom. Trenutno je bez NBA angažmana i pitanje je hoćemo li ga uopće ikad više vidjeti u Ligi.

Steve Nash

Igrač neverovatne igračke inteligencije, sa nepredvidivim asistencijama, pokretačka snaga svakog tima u kojem je igrao, računajući Sunse sa kojima je imao najizglednije šanse za titulu, u paru sa snažnim centrom Stoudemireom. No, vrhunac za ovaj tim bilo je finale Zapada, gde su ih Lakersi izbacili. Nash je pokušao kasnije da dođe do titule tako što se priključio Lakersima, ali je zbog povreda i drugih malera propustio jako puno utakmica.

Reggie Miller

Reggie Miller, koji je svoju profesionalnu igračku karijeru posvetio Pacersima, prvo je imao tu nesreću da je igrao u eri Jordana i Hakeema, da bi u nešto zrelijim igračkim godinama naleteo na ‘crnu Mambu’, igrača željnog dokazivanja i gladnog trofeja. Najveću priliku imali su Pacersi 2000 godine, ali su Kobe i Shaque bili prejaki u finalu osvojivši prsten u 6 mečeva.

Chris Webber

Svaka čas našima, Vladi Divcu i Peđi Stojakoviću koji su svakako bili ključni igrači jedne generacije Kingsa, ali Webber je bio pravi lider tog tima i superstar na čiji pogon je ekipa iz Sacramenta igrala. “Kraljevi” su Lakersima duvali za vrat tri sezone uzastopno, od 2000 do 2002 čineći sigurno jedan od najkompletnijih i najatraktivnijih timova lige.

 

Allen Iverson

Allen Iverson jedan je od najtalentovanijih igrača koji su igrali u NBA, i koji je svojim igrama i tehnikom ostavio dubok trag u istoriji košarke. Nažalost, nije uspeo to okruniti šampionskom titulom sa svojom Philadelphiom, niti drugim timovima za koje je nastupao u nešto kraćim intervalima.

Najbolju priliku imao je tokom 2001 finala, kada je vodio svoje 76erse do dvoboja sa Lakersima, ali su Kobe i Shaque bili daleko bolji i pored 35 poena u proseku koliko je beležio the Answer.

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. The greatest Mamba ever! - Ostatak Sveta
  2. 10 igrača koji bi pristali na manju platu, zarad prstena - Ostatak Sveta
  3. 10 stvari koje možda niste znali o Kobeu Bryantu - Ostatak Sveta
  4. Poginuo Kobe Bryant! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*