Lillard izvan svake pameti

Stvari u Rose Gardenu nisu najsjajnije ove sezone. Trenutno drže 9. mjesto Zapada, najviše zbog povreda. Nurkić je ogroman gubitak za ovu ekipu, što je sada kristalno jasno. Whiteside je sjajan bloker, no to bi bilo to što se tiče njegove obrane. Ukoliko ne uđe u blokersku seriju, beskoristan je. Nurkić je puno bolje odrađivao preuzimanja, te zaštitu perimetra. Klupa je očajna, povrede su poharale roster Blazersa pa sada su praktički spali na jedno slovo s klupe. Mladi Anfernee Simons vuče klupu, no problem je što dijeli bekovsku poziciju s Lillardom i McCollumom. Ogroman udarac je bila i povreda Hooda, koji je nažalost out za ovu sezonu. Pokidao je ahilovu tetivu i njega više nećemo gledati na parketima ove sezone.

Osim potpisa Mela, koji je postao treći najbolji igrač ove ekipe, nisu bili previše aktivni na tržištu. Pod hitno moraju naći zamjenu za Hooda, a vrlo rado bi se rješili i Whitesidea. Prva i glavna meta im je Kevin Love. Nezadovoljni krilni centar želi pod svaku cijenu napustiti Cavse. Razgovora je već bilo, ali zasada Blazersi nisu poduzimali nikakve veće korake. Čak se u jednom trenutku spominjao i raspad bekovskog dvojca, odnosno da su Blazersi spremni tradeati McColluma, no to su Blazersi demantirali i izjavili kako McCollum sigurno ostaje.

Lov na Ljubav

Ritam iz snova

Prosto nevjerovatno izgledaju brojke koje u posljednje vrijeme pruža Damian Lillard. Ovako iz glave, ne pamtim da je neki igrač igrao tako dugo vremena, tako dobru košarku. Čisto da stavimo to neke brojčane okvire. Dame u posljednjih 6 utakmica ima u prosjeku 48,8 poena, 10,2 asista i 7,2 skoka… Ubilježio je i prvi triple double karijere, a sinoć je ostao kratak samo za jedan skok.

NBA igrač jako lagano ulaze u ritam, tzv “zonu”. Period kada jednostavno izgleda kao da ne mogu promašiti. Obično to potraje jednu, eventualno nekoliko utakmica, ali Lillardov niz traje gotovo mjesec dana. Dame nakon što je Knicksima ubacio 11 poena na sam Novu godinu, krenuo je u nezaustavljivi niz. Samo je dva puta ubacio 20 poena, u ostalima se nije spuštao ispod 25 (također samo jedna utakmica). Vječito je bio iznad 30 poena, Warriorsima je ubacio 61, Pacersima i Jazzerima preko 50.
Prije dvije sezone Blazersi i Lillard su izgledali bespomoćno protiv Pelicansa. Holiday i Rondo, te ostatak bekovske linije uništio je Lillarda presingom. Nije se vidio u toj seriji, te su tako Blazersi sa visokog 3. mjesta na Zapadu izletjeli metlom u prvoj rudni. Dame je radio puno na svojoj igri, a to se sada najbolje vidi. Gotovo sve ekipe udvajaju Lillarda, poznato im je odakle dolazi najveća opasnost. No, postoji jedna razlika. Dame sada jako dobro zna što radi. Kirurškom preciznošću prolazi kroz blokove, uzima čiste šuteve i pogađa ih izvan svake pameti. Blazersi izgledaju jako opasno s njim na kormilu.

Krenuli su u playoff push, a konkretno su samo jednu pobjedu od željenog 8. mjesta. Biti će tu još svašta do kraja sezone, a dobre vijesti su skori povratak Nurkića na parkete.

 

“Đes’ ba Jusufe!

Utakmica protiv Netsa pred kraj regularne sezone bila je kobna za Jusufa Nurkića. Pretrpio je otvoreni prijelom noge i automatski je za njega sezona bila završena. Dotada je bio najbolji igrač Blazersa nakon Lillarda i McColluma, te stup ponajbolje obrane Lige. Prve prognoze su govorile da Nurk propušta i ovu sezonu, kasnije je objavljeno kako postoji mogućnost da se vrati ove sezone.

Nurkić možda zaigra iduće sezone?

Paul George je doživio sličnu povredu. Izbivao je s parketa punih 247 dana prije povratka u dres Pacersa pred sam kraj regularne sezone. Nurk je na rehabilitaciji gotovo 300 dana. Zbog konstitucije, logično je da Nurk mora duže pauzirati, no gledajući brojke Nurk bi vrlo brzo mogao natrag na parkete. Period nakon Allstara se čini kao idealno vrijeme za Nurkov povratak. Već odavno trenira s loptom, trenutno se još uvijek nije vratio treningu s kontaktom, no napredak je očit.

Putuje s ekipom na sva gostovanja, glavna je podrška s klupe a svi željno očekuju njegov povratak. Blazersi ni ove sezone nemaju sreće s povredama, a svaki povratak je zlata vrijedan u borbi za playoff na ovakvom Zapadu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*