Dobrodošao u Ligu Zione!

Youtube/Screenshot

Dueli Giannisa i Ziona sigurno će obilježiti naredno desetljeće. Obojica igrači nevjerovatnih fizikalija, imali su vatren prvi duel u NBA Ligi. Giannis je na “lijep” način poželio Zionu dobrodošlicu u Ligu.

Zion nije ostao dužan. Rookie se borio, zakucavao, probijao i gotovo otrgnuo ruku Giannisu u jednom skoku. Odlična uvertira za ono nas čeka narednih godina… Ovaj meč je očekivano otišao na stranu Bucksa, najbolje ekipe Lige. Dobili su Pelicanse sa 120-108, predvođeni Giannisom koji je uz 34 poena uhvatio i 17 skokova. Cijela petorka je bila dvoznamekasta, a istaknuo se Middelton sa 20 poena. Pelicansi su se dobro držali u prvom dijelu. No, presudila je loša treća četvrtina u kojoj su dopustili čak 42 poena Bucksima. Pokušali su se vratiti u posljednjoj dionici, ali nije išlo. Ingram je imao sjajnu večer, ubacio je 32 poena uz 12/19 iz igre, a Zion je dodao 20 uz 7 skokova u i dalje ograničenoj minutaži.

Aktualni MVP je bio impresioniran sa Zionom -“Mislim da će Zion biti sjajan igrač u narednim godinama. On radi sve za ekipu, natječe se najbolje što može. Samo mora ostati zdrav, ako uspije biti će sjajan.”- izjavio je Giannis nakon utakmice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*