Giannis birao ‘kao pijan’, Jokić i Luka u “kraljevskoj” ekipi

Youtube / screenshot

Ostalo je tjedan dana do NBA Allstar vikenda koji se ove godine održava u Chicagu. Nedavno smo saznali prve petorke po izboru navijača, treneri su izabrali rezerve, a sinoć su kapiteni birali sve ekipe. Dobili smo pune rostere na Istoku i Zapadu, te sudionike rookie-sophmore utakmice.

Team LeBron & Team Giannis | 2020 NBA All-Star Draft

Team LeBron & Team Giannis | 2020 NBA All-Star Draft

Posted by STAY on Thursday, February 6, 2020

Starteri

Zapad

Lebron James (kapiten), Anthony Davis, Luka Dončić, Kawhi Leonard, James Harden

Istok:

Giannis Antetokoumnpo (kapiten), Kemba Walker, Trae Young, Pascal Siakam, Joel Embiid.

Prvi na redu za izbor je bio Lebron James koji se odlučio na svog suigrača Anthony Davisa. Giannis je uzeo svog rivala iz Sixersa Joela Embiida kao prvi izbor, a čini se da su se kapiteni držali svojih konferencija u izboru. Barem što se tiče prve petorke. Lebron je Dončića birao svojim 3. pickom, 5. ukupno, dok je i Jokić također završio kod Lebrona. Joka je izabran 6. pickom (Lebronovim drugim) što se tiče rezervi, tako da će Luka i Joker igrati u istoj ekipi.

Na prvi pogled čini se kako je Lebronov tim puno jači. Njegova Allstar petorka bi vrlo lako mogla ove sezone biti i AllNba petorka.

NBAAllstar/Twitter

Zbog nedave tragične vijest o pogiblji Kobe Bryanta, NBA Liga je ova Allstar susret odlučila posvetiti njemu.

Izmjenjena su pravila za ovaj meč imati ćemo i dalje 4 četvrtine ali u malo izmjenjenom formatu. Igrati će se svaka četvrtina posebno, odnosno score će se resetirati na 0-0 na početku druge i treće četvrtine. Te prve tri četvrtine igrati će se u normalnom tonu što se tiče vremena, tj po 12 minuta svaka. Posljednja četvrtina ne igra se na vrijeme, već do 24. U čast Kobeu. Poeni iz prve tri četvrtine se zbrajaju, a većem zbroju poena, dodaje se tih 24 i ekipa koja prva dođe do tog rezultata je pobjednik. Npr. prve tri četvrtine završe 100-95. Konačni pobjednik je ona ekipa koja prva dođe do 124 poena, ekipi u vodstvu će biti potrebna 24 poena za pobjedu, dok ekipa koja je gubila mora prvo nadoknaditi zaostatak, a nakon toga postići još 24 poena.

 

Twitter/@marcstein

Utakmica je dobrotvornog karaktera, a svaki pobjednik prve tri četvrtine donira 100,000$ organizaciji po svom izboru. Konačni pobjednik dobija dodatnih 200,000$ za donirati. Ukupno će se podijeliti pola miliona $ u dobrotvorne svrhe. Osim igranja do 24, Lebronova ekipa će nositi dresove s brojem 2 (u čast Gianni), Giannisova broj 24.

Starteri

Zapad

Lebron James (kapiten), Anthony Davis, Luka Dončić, Kawhi Leonard, James Harden

Istok:

Giannis Antetokoumnpo (kapiten), Kemba Walker, Trae Young, Pascal Siakam, Joel Embiid.

Najveći “snubovi” su Devin Booker i Bradley Beal. Booker igra odličnu sezonu, Sunsi su napokon (relativno) relevantna ekipa, dok Booker igra stvarno efikasno. Postiže 27,1 poen uz 6,4 asista. Drugi je Bradley Beal. Wizardsi, ruku na srce, imaju lošu sezonu. Jednostavno nema dovoljno kvalitete u toj ekipi. Beal praktički sve radi sam, a bilježi sjajne brojke. Bio je povređen neko vrijeme, tada se vidjelo koliko su Wizardsi zapravo loši. Čim se vratio, vratile su se i pobjede. Prava je šteta što ovu dvojicu sjajnih šutera nećemo gledati u Chicagu.

Osim Dončića na Allstar susret ponovno ide Nikola Jokić. Nije se uspio probiti u prvu petorku ali treneri nisu dvojili. Jokić je ponajbolji centar Lige i definitivno zaslužuje igrati na ovoj utakmici.

Luka Dončić i Trae Young će imati dvostruki program za vikend. Prvo će nastupati u rookie-sophmore utakmici, a nakon toga obojica će startati u “pravoj stvari”. Najveće iznenađenje je izostanak Michael Porter Jr-a, koji se posljednjih tjedana počeo probijati u rotaciji i dobija sve više i više povjerenja od Malonea.

Twitter/NBA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*