Igoudala se vratio kući!

screenshot

Golden State Warriorsi priredili su nezaboravan tribute za svog nekadašnjeg saigrača Andrea Igoudalu. Iako se Iggy nije ‘tehnički’ vratio kući (GSW od ove sezone igra u novoj dvorani), njegov bivši klub je učinio sve da se on tako oseća:

A njegov novi klub, Miami Heat, slavio je na ovom gostovanju. Bilo je 113 – 101. Ovo je prvi put da je neko počistio Warriorse (sve četiri pobede u regularnom delu), još od sezone 2010 – 2011:

Jimmy Butler je dao 21 poen i 10 skokova, Igoudala je ubacio 2 poena. Kod ‘ratnika’ je Demmian Lee dao 26 poena, Wiggins je dao 18, dok je Alen Samilagić na terenu bio pet minuta i postigao je dva poena.

A Nikola Jokić ne prašta! Neverovatan podvig napravili su Nuggetsi protiv Spursa, gde su gubili sa čak 23 razlike, a na kraju su slavili sa +7 (127 – 120).

Odlično su Spursi otvorili meč, a svoju prednost sa poluvremena (+14) samo su dodatno povećali u trećoj četvrtini kada su došli do 86 – 63. Činilo se nenadoknadivih. No, to nije mislio Nikola Jokić koji je do tada bio neprimetan, i opterećen faulovima.

Na krilima Jokerovih asistancija, raspucali su se Nuggetsi, a Joker gađa važne poene. Na kraju treće četvrtine je Jokić sa četiri poena i dva dodavanja istopio onu naizgled nenadoknadivu prednost na samo četiri poena zaostatka.

U poslednjoj deonici, Spursi vode 107 – 102, čini se da Nuggetsi nemaju snage za preokret, ali opet u igru ulazi Jokić.

S četiri uzastopne asistencije preokrenuo je na 119 – 109, zatim postigao četiri poena i izborio slobodna bacanja. Dok ih se spremao izvesti dvoranom se orilo “MVP! MVP!”

Jokić je ubacio 19 poena uz 8 skokova i čak 13 podeljenih asistencija, dok je Murray postigao 26, a “povratnik” Paul Millsap imao je 22 i 7 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*