Srce šampiona: Neverovatna serija prvaka iz Toronta!

RaptorsHQ.com

Toronto Reptorsi su nastavili fantastičnu seriju, te posle pobede nad Minesota Timbervulvsima od 137:126 imaju niz od 15. trijumfa.

Velika borba vodila se u Torontu, ubačenjo je mnogo koševa, pa su Vulvsi na poluvremenu vodili sa 75:74.

Usledio je odgovor aktuelnih šampiona, koji su odlično odigrali treču deonicu i stigli do vođstva koje su sačuvali do kraja.

Još jednu odličnu partiju pružio je Paskal Sijakam sa 34 poena (14-21 iz igre), šest skokova i pet asistencija, Kajl Lauri je o povratku na teren zabeležio 27 poena (9-15 iz igre, 4-7 za tri), sedam skokova i 11 asistencija.

Na drugoj strani Karl Entoni Tauns je završio sa 23 poena (5-13 iz igre, 3-6 za tri), 10 skokova i sedam asistencija. Na debiju za Vulvse Dianđelo Rasel je ubacio 22 poena (7-12 iz igre, 4-5 za tri) i pet asistencija.

Reptorsi su ostvarili 15. pobedu zaredom i nalaze se na drugom mestu na Istoku. Minesota je 14. na Zapadu.

Neverovatna serija

Toronto je poslednji put poražen 12 januara, kada su pali (samo jedan poen razlike) od San Antonio Spursa, a potom je pobedom nad OKC-om krenuo pobednički niz. Sa izuzetkom Pacersa i Brooklyna, sve ostale pobede izvojevane su vrlo ubedljivo, a šampioni su Wizardsima ‘uvalili’ čak 140 poena:

Činilo se kako ih očekuje neminovni pad nakon odlaska Leonarda, no zanimljiva je stvar da Raptorsi ove sezone imaju čak i bolje score nego prošle godine – u isto vrijeme. Dakle, igraju bolje nego sa Leonardom u postavi. Ovo je šampionska ekipa, njih Leonard jest vukao, no nikako to nije radio sam. Lowry, van Vleet, a posebno novopečeni Allstar starter Pascal Siakam su imali svoje “prste” u naslovu. Ostala im je i centarska okosnica Gasol-Ibaka koji iako u godinama, nije za baciti.

Ono što je možda još i impresivnije je to što su Raptorsi ove sezone mučili muku s povredama. Na neko vrijeme pauzirali su redom, Lowry, van Vleet, Siakam, Ibaka, Gasol, Powell,… Konkretno, od prvih 10 strijelaca Raptorsa, svi su propustili barem 10-ak utakmica (izuzev Anunobya koji je odigrao 53 meča) Ponekada su bili čak i bez dvojice, trojice igrača, a Gasol se još uvijek nije oporavio i izvan parketa je na još neko vrijeme.

Ovim tempom Raptorsi su definitivno opet pri vrhu favorita na Istoku. Nitko ih ne uzima baš za ozbiljno iako bi definitivno trebali. Igraju sjajnu košarku, lopta konstatno kruži, a kao i svake sezone imaju nekolicinu anonimaca. Prvi je nedraftirani rookie Terrance Davis koji je u potpunosti ugrabio priliku koju je dobio. Prije nekoliko dana, u pobjedi protiv Bullsa sasuo im je 31 poen, trojke je gađao 6/7.  Boucher igra dobru košarku i kada nema Gasola i/ili Ibake solidno popunjava centarske pozicije.

Nurse je oformio pravu ratničku ekipu i biti će izuzetno nezgodan protivnik u playoffu. Pogotovo ako ih podcijene, onda šanse Raptorsa maksimalno rastu…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*