Top 5 10.2. i 11.2.: Babo najbolji clutch šuter Lige, Vučević izvukao Magic iz ponora

1 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


33 min,24 pt,9 sk,9 asist,1 bl,66 %FG

Poslije 5 vezanih poraza kod kuće, Magic je napokon našao mušteriju. Hawksi su noć prije imali borbu u produžetku protiv Knicksa i držali su se do posljednje četvrtine. Magic je u toj posljednoj dionici ubacio čak 42 poena, što im je rekord sezone po broju poena u jednoj četvrtini. Najbolji igrač je bio naš Vučević koji je bio nadomak triple double učinka. Falio mu je samo po jedan asist i jedan skok.

Vuč nakon utakmice nije bio zadovoljan. -“Kada lopta tako ulazi onda je sve lakše. No, ne možemo očekivati da ćemo svaku večer tako ubacivati. Stvarnost je takva, da ako budemo primali po 126 poena, nećemo dobiti mnogo utakmica.”- realan je bio Vučević nakon pobjede.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


38 min,19 pt,8 sk,13 asist,1 bl,75 %FG

Joka i Nuggetsi nastavljaju tamo gdje su stali. Kako se većina igrača sad vratila nakon povrede, a i oni stigli u razmjeni su dostupni, Joka nije morao toliko forsirati ovu utakmicu. Uputio je samo 8 šuteva na koš, no pogodio ih je 6, dovoljno za 19 poena. Mučio se dosta u obrani, nije našao načina da zadrži Aldridgea i borio se s faulovima. Ipak, podijelio je 13 asista, a samo 2 skoka su mu falila do novog triple double učinka.

Osim Magica i Nuggetsi su ubilježili rekord. Ubacili su fenomenalnih 74 poena za drugo poluvrijeme, što je najviše ove sezone. Nadigrali su Spurse u tom drugom dijelu i ubacili čak 21 poena više od Spursa. Nuggetsi su u sjajnoj formi, dobili su 6 od posljednjih 7 utakmica.

 

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


33 min,23 pt,3 sk,2 asist,44 %FG

Puno bolja predstava za Babu protiv Mavsa nego večer prije protiv Rocketsa. Iako je ubacio sjajan game winner preko Hardena i Tuckera, čitavu utakmicu se mučio sa šutom. Stvari je ispravio protiv Mavsa. I ovaj meč Babine trojke su bile ključne. Jazz je vodio preko 20 razlike, no kako se utakmica približavala kraju Mavsi su “grickali” prednost. Kada je vrag odnio šalu i Mavsi su došli na 3 razlike, Babo je preuzeo stvar u svoje ruke. Pogodio je ključne šuteve, održao prednost Jazza koji je tako ubilježio bitnu pobjedu.

Inače, Babo je trojkom protiv Rocketsa postao prvi igrač u NBA koji je ove sezone pogodio više od jednog buzzer beatera! Ne smijemo zaboraviti ni ringišpil koji je priuštio Zingisu… Stvar ne vrijedi opisivati, najbolje je pogledati na videu…

4 Nemanja BJELICA (Kings)


34 min,16 pt,8 sk,2 asist,1 bl,1 ukr,43 %FG

Bucksi su bili bez novopečenog tate Giannisa, no svejedno su bili prejaki za Kingse. Naš dvojac je pružio gotovo identične partije, s tim da je Bogdan imao nešto više pokušaja za tri poena. Beli je odigrao vrlo dobar meč, gotovo double double. U ovom trenutku Bucksi su jednostavno prejaki, iako su Kingsi u dobroj formi u posljednje vrijeme.

Šanse za playoff u Sacramentu su sve manje, no Kraljevi ne odustaju. Kaskaju čak 6 pobjeda za Memphisom, a nakon Allstara moraju opasno zaredati s pobjedama kako bi ostali u igri.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Kings)


34 min,16 pt,5 sk,2 asist,1 bl,43 %FG

Prelaskom u prvu petorku profitirali su i Bogdan i Hield a i Kingsi. Obojica su počela igrati bolje s izmjenjenim ulogama, Bogdanu prija startna petorka, Hield rešeta druge postave. Bogi se dobro priviknuo na novu ulogu. Protiv Bucksa je bio vrlo dobar, iako ga šut izvana nije najbolje služio. Ispalio je 9 trojki, dok je pogodio samo dvije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*