Monte je razljutio ‘Kralja’ i gurnuo Denver ka porazu!

screenshot

Lakersi su kao gosti, u derbiju Zapada, savladali Denver. Bilo je 120 – 116 (111 – 111), nakon produžetka.

Domaći su u neizvesnoj završnici izborili dodatnih pet minuta zahvaljujući poenima Harrisa, na dodavanje Nikole Jokića, pošto je Lebron James promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi.

Nuggetsi su bili bolji rival u većem delu prvog poluvremena i u jednom trenutku druge četvrtine vodili su sa 45 – 32.

Međutim, tada je rezervni plej Denvera Monte Morris napravio veliku grešku kojom je razljutio Lebrona. Kada je dao trojku preko Jamesa, rešio je da malo provocira “kralja” čime ga je razljutio, Usledio je silovit odgovor Lebrona i Lakersa koji su napravili seriju od 25 – 8 i potpuno preokrenuli meč.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Davis sa 33 poena, uz 10 skokova, dok je Lebron upisao tripl-dabl sa 32 poena, 11 skokova i 14 asistencija.

Kod Denvera je najefikasniji bio Murray sa 32 poena, uz 10 asistencija, a srpski centar Nikola Jokić imao je 22 poena (9/17 iz igre), 11 skokova i 6 asistencija.

Jokić je bio razočaran zbog propuštene prilike da Nuggetsi savladaju lidera Zapada, i po običaju najviše je pričao o svojim greškama:

Ne znam da li je umor ili ne, možda nisam bio dovoljno agresivan. Mislim da sam morao da postignem više poena, barem da pokušam da šutiram više”.

Denver je u produžetku za pet minuta postigao svega pet poena. Premalo da se dobiju Lebron i Lakersi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*