Boogie spreman za playoff

SwishCultures/Youtube Screenshot

Tek što je prošao trade deadline, Lakersi su objavili poduži popis imena koje razmatraju potpisati kao pojačanja do kraja sezone. Popis je bio poduži, a među odabranima su se našli JR Smith, Joakim Noah, Lance Stephenson i mnogi drugi. Na popisu je bilo i nekoliko centara, no prema svemu sudeći neće morati tražiti pojačanje na toj poziciji. Iz tabora Lakersa stižu sjajne vijesti. Nesretnik Demarcus Cousins planira svoj povratak za ovogodišnji playoff. Slično kao i prošle sezone, Boogie sjajno napreduje s treninzima, pa iako je trebao propustiti cijelu sezonu, postoji velika mogućnost da će moći nastupati koncem regularne sezone, a za playoff je gotovo siguran.

Nedavno smo objavili tekst sa Jezerdžije Balkan vezan za Boogiev oporavak. Već tada je bilo naznaka da će se Boogie vratiti, no još ništa nije bilo 100% sigurno.

Preneseno sa: Jezerdžije Balkan

DeMarcus Cousins, koji je ljetos potpisao jednogodišnji ugovor sa Lakers-ima, a samo nešto više od mjesec dana od tog događaja, doživio jednu od najtežih povreda u sportu (pokidanje prednjeg ligamenta u lijevom koljenu) ali, ipak postoji šansa da će nastupiti ove sezone u ljubičasto-zlatnom dresu. Nakon operacije, proces oporavka se procjenjivao na oko godinu dana i doktori su mu preporučivali da nikako ni ne pomišlja na igranje profesionalne košarke u tekućoj sezoni (2019/20).

Cousins je prije pomenute povrede imao još goru povredu, rupturu lijeve Ahilove tetive, i to prije gotovo dvije godine, zbog čega je sa terena odsustvovao gotovo godinu dana, te i par sitnijih povreda dok je nastupao za Warriors-e prethodne sezone. Međutim, DeMarcus je svakodnevno lijo znoj, vrijedno trenirao i fokusirao se na rehabilitaciju, pa se taj trud isplatio i poprilično je napredovao od avgusta/kolovoza 2019. godine, imajući u vidu o kakvoj vrsti povrede se radi. Od skoro je počeo da postepeno povećava svoju aktivnost na terenu. Nakon šuterskog treninga prethodnog petka, imao je i još jedan, dodatni, individualni trening. Cousins je naveo kako će prihvatiti svaku rolu u timu koju mu trener Vogel odredi, pa makar to bilo i ulaženje sa klupe.

Šef stručnog štaba Lakers-a, Frank Vogel, je imao kazati par riječi u vezi ove situacije:

‘Koliko svi znamo, on ide u dobrom smjeru što se tiče izliječenja i postoji mogućnost da se vrati u toku ove sezone, ali zaista ne mogu i nisam upućen ići u sitnije detalje od toga. Uskoro će početi sa laganim zagrijavanjem prije početka svake utakmice. Ali, to će biti i podrazumijevati samo blago zagrijavanje i stvari slične tome…Još je veliki put pred njim u procesu oporavka.’ dodao je Vogel.

Cousins je i sam izjavio kako je uzbuđen i sa nestrpljenjem očekuje debi u dresu Lakers-a, kao i da konačno zaigra sa LeBron James-om, kao i njegovim bivšim saigračima iz New Orleans-a, Rajon Rondom i Anthony Davis-om.

Također, njegovi pojedini trenutni saigrači su izjavili kako DeMarcus tek treba da počne odrađivati pravi dio svog posla i pravi razliku na terenu, ali su ga pohvalili zbog njegovog liderstva, uticajnosti i podrške sa klupe na svakoj utakmici, doduše u svečanom odijelu.

U najboljoj mogućoj situaciji, Boogie se ove sezone može vratiti u toku finala konferencije ili velikog NBA Finala. Naravno, to podrazumijeva da ekipa iz Los Anđeles-a dospije stići toliko daleko u doigravanju.

Sve u svemu, šansa postoji, ali pomenutu situaciju treba realno sagledati iz svih uglova, i reći da se ne treba mnogo nadati i možda jd bolje i mudrije sačekati narednu sezonu kako bi se DeMarcus potpuno oporavio i izbjegao eventualnu obnovu i pogoršanje povrede, ili čak novu povredu koja bi mogla značiti i završetak karijere.

1 Trackback / Pingback

  1. Veterani spremni za još jednu priliku - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*