“Sljedeći puta preskačem Burj Khalifu”

GettyImages

Drugi dan Allstara donio nam je nešto više uzbuđenja od prvog dana. Prvo je na rasporedu bio Skills Challenge. Najspretniji je bio Bam Adebayo, koji je ispred još jednog centra, Sabonisa, najbrže prošao poligon i uzeo prvu nagradu.

Skills Challenge je prošao, pa su na redu bili trojkaški. U izuzetno zanimljivom natjecanju, Buddy Hield je postao prvi igrač Kingsa, nakon Peđe Stojakovića sa ovim Allstar trofejom. U posljednjim sekundama je pobijedio Bookera i priskrbio sebi nagradu. Treće mjesto je uzeo bivši Partizanovac Bertrans.

Najviše kontroverze je ipak bilo u posljednje natjecanju dana, onom u zakucavanju. Aaron Gordon je čak tri puta zaredom dobio 50, najveću ocjenu, da bi u posljednjem zakucavanja preskočio Tacko Fall i dobio 47??! To je iskoristio Jones Jr. koji je istina imao dobra zakucavanja, no ukupni dojam je svakako bio na strani Gordona. Posljednje kucanje je presudio i Jones je odnio pobjedu, dok je Gordon bio bijesan nakon utakmice.
-“To je to. Dunk contest je za mene završen. Imam osjećaj kako sam trebao imati dva trofeja, a nemam niti jedan. Sljedeći cilj je natjecanje u trojkama.”- izjavio je Gordon.


 

 

 

Otvorili su ga “klinci” u redovnoj rookie-sophmore utakmice. Igrači su bili podijeljeni u dvije ekipe. Tim SAD i Tim Svijet. U utakmici koja je obilovala koševima, rezultat je bio sporeda, no idemo navesti da je ekipa SAD-a dobila 151-131.

MVP nagradu je uzeo Miles Bridges. Ušavši s klupe, bio je ključan u trećem periodu kada se ekipa SAD-a odvojila. Završio je meč sa 20 poena uz po 5 skokova i asista.

Uzbuđenja nije nedostalalo, a Zion je gotovo “zatvorio” utakmicu za sve. Objesio se na obruč nakon jednog zakucavanja i iskrivio koš! Stvar se brzo riješila i utakmica se mogla nastaviti.

Naš predstavnik je prošle godine uzeo MVP nagradu. Dončić nije nastavio Bogdanović koracima ali je svejedno odigrao dobar meč. Imao je i jedan šut s polovice terena u kojem je pokazao Youngu “tko je gazda šuteva s loga”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. All Star: Giannis traži revanš, Lebronovi 'balkanski aduti' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*