Teo propušta kvalifikacije?

Foto: Starsport©

Prvi dvomeč za Srbiju u sklopu kvalifikacija za Eurobasket 2022. godine mogao bi proteći bez ponajboljeg igrača. Miloš Teodosić se nije pojavio na pripremama reprezentacije, a razlog su “birokratski” problemi. Predrag Danilović, predsjednik KSS-a kratko je izjavio -“Postoji problem s osiguranjem za Teodosića. U roku od dva dana saznati ćemo hoće li Teo biti u timu.”-

Prema nekim izvorima, KSS se dogovorio s Virtusom kako će Teo propustiti utakmicu protiv Finske koja je na rasporedu u četvrtak, no da bi trebao biti dostupan protiv Gruzijaca u nedjelju.

Novi selektor Srbije Igor Kokoškov objavio je popis reprezentativaca za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine. Srbija se nalazi u grupi sa Finskom, Gruzijom i Švicarskom. Popis je naravno bez NBA i Euroligaških igrača, no svejedno Kokoškov je odabrao snažan tim. Konstanta na ovim okupljanima je i dalje Miroslav Raduljica, pozvan je i veteran Veličković koji iako vidno usporen, ima dobru sezonu za Partizan. Teodosić se vraća, a tu su i Avramović, Todorović i Simonović, poznati još iz prošlih kvalifikacija.

Kompletan popis:

Miloš Teodosić – Virtus Bologna (ITA), Miroslav Raduljica – Jiangsu Dragons (KIN), Nikola Rebić – Enisey (RUS), Dejan Todorović – MoraBanc Andorra (ŠPA), Aleksa Avramović – Estudiantes (ŠPA), Marko Simonović – Cedevita Olimpija (SLO), Dejan Kravić – Obradoiro (ŠPA), Dalibor Ilić – Igokea (BiH), Ognjen Jaramaz – Partizan NIS, Uroš Trifunović – Partizan NIS, Rade Zagorac – Partizan NIS, Novica Veličković – Partizan NIS, Aleksa Radanov – FMP, Stefan Đorđević – FMP, Ognjen Dobrić – Crvena zvezda MTS

Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra 20.2. u Finskoj dok tri dana kasnije u dvorani  dočekuju Gruziju. Iako će i ove ekipe biti bez svojih euroligaša, opreza nikad dosta. Obje ekipe su neugodne, pogotovo Finci koji su strašni šuteri. Ovo će biti pravi test za Kokoškova i naše momke, koji su favoriti u ova dva meča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*