Top 5: 19.2.-22.2.2020.: Jokić i Dončić po starom

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


34 min,33 pt,10 sk,8 asist,1 bl,1 ukr,47 %FG

Povratak nakon povrede protekao je u najboljem redu za Luku. Nastavio je tamo gdje je stao, protiv Magica je umalo stigao do triple double učinka. Dominirao je u prvom dijelu, komandovao igrom Mavsa, a sam je ubacio 24 od svoja 33 poena u prvom dijelu. U tom periodu Mavsi su imali i do 18 razlike, a osim Dončića najveći razlog za to je bila obrana. Magic je užasno šutirao i uz takve brojke izvana nije bilo šanse da dođu do pobjede.

Luka je meč završio sa 33 poena, a falilo mu je samo 2 asista da stigne do triple doublea. Izgledao je potpuno oporavljen, kao da povrede nije niti bilo, no ipak će pauzirati u večerašnjem meču protiv Hawksa.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


34 min,32 pt,7 sk,5 asist,1 bl,1 ukr,80 %FG

Jokić nije mogao sam protiv raspoloženih Thundera. Fantastično se nosio s Adamsom i Noelom koji nisu imali rješenja za njega. Noelu se vjerovatno još uvijek vrti u glavi od Jokićevih finti. Bio je gotovo nepogrešiv iz igre. ubacio je 12/15 iz igre, a meč je završio sa 32 poena. Vukao je Nuggetse cijelu utakmicu koji su se nakon katastrofalne prve četvrtine uspjeli vratiti u utakmicu. Nažalost scenarij iz prve četvrtine ponovio se i u posljednjoj. Nuggetsi su loše odigrali, pogotovo u obrani, te Paul i ekipa dolaze do pobjede.

Jokić nastavlja svoju nevjerovatnu formu i nakon Allstara. I sam je priznao da je dosta smršavio kako je sezone odmicala, te da je sada osjetno lakši. To se odmah vidi na parketu, a rezultati i statistike govore same za sebe.


 

3 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


34 min,20 pt,5 sk,2 asist,47 %

Jako spor početak za Bogdana koji je u početku imao 1/6 iz igre. Nije mogao kupiti koš, sve do druge četvrtine kada je uspio ubaciti prvu trojku. Nastavio je dijelom u trećem periodu, a dominirao je u posljednjoj četvrtini. Kada je bilo najpotrebnije. Hield je dugo sjedio na klupi, te nije uspio pronaći ritam u ovoj utakmici, tako da uz Foxa sav teret kreacije je pao na Bogdana. Clippersi su su prišli na samo nekoliko poena zaostatka, sve dok Bogdan nije prelomio meč. Prvo je pogodio trojku nakon bloka, da bi se kasnije nakon slične akcije odlučio za ulaz. Mirno je držao igrača na leđima, sjajno bacio za Gilesa koji zakucava i dokrajčuje Clipperse.

Bogdan je do kraja dogurao do 20 poena, iako se na početku nije činilo da će ubaciti toliko. Proradio je u drugom dijelu, te bio glavni i odgovorni na kraju kada se meč lomio.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


37 min,27 pt,12 sk,1 asist,1 bl,4 ukr,44 %FG

Katastrofalnu šutersku večer Magica nije uspio spasiti ni Vučević. Prije Allstara pričao je kako obranom moraju ići po pobjede, ali ovaj puta je zakazao napad. Istina, nisu se iskazali niti u obrani, no katastrofalan šut izvana ih je koštao boljeg rezultata. Najmanje možemo kriviti Vučevića koji je stigao do čak 27 poena, kojima je pridodao 12 skokova.

Još jedan double double za Vuča koji je poprilično konstantan, što se ne može reći za ekipu Magica. Ogromno oscilacije u igri i ovakav katastrofalan šut izvana su postali normala za njih, a moguće je lako i da omanu playoff ako ovako nastave.

 

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


26 min,16 pt,4 sk,4 asist,1 bl,1 ukr,54 %FG

Wadeova ceremonija kao da je probudila Heat koji je na kraju razbio Cavse. Egal je bio samo u prvoj četvrtini, a na prvom odmoru Wade je dobio čast i njegov dres s brojem 3 više neće biti korišten u Miamiu. To kao da je okrenulo prekidač u igračima Heata koji kao da su zaboravili promašiti. U toj drugoj četvrtini pogodili su čak 15 od upućenih 17 šuteva, Cavsi nisu imali niti promil šanse. Dragon je s klupe odigrao točno koliko treba.

Ubacio je 16 poena uz vrlo dobar šut iz igre, a kako je u drugom dijelu meč već bio riješen i Dragon je “maknio nogu ” s gasa. Heat je odigrao šuterski najbolju utakmicu sezonu, imali su 57% iz igre (najbolje ove sezone) i pogodili su čak 19 trojki. Šuterska rapsodija u South Beachu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*