Jastreb leti ispod radara

Jerome Miron-USA TODAY Sports

Eksplozija Trae Younga u ovoj sezoni glavna je vijest u Atlanti. Bek Hawksa ima nestvarnu sezonu, a sve je nedavno začinio s okruglih 50 poena Jimmy Butleru i Heatu. Trenutno je 3. strijelac Lige sa 29,9 u prosjeku, a 9,2 asista u prosjeku su dovoljna za drugom mjesto u Ligi, odmah iza Lebrona. Njegov sudrug iz prošle sezone, John Collins propustio je 25 utakmica zbog gluposti. Pao je na doping testu i tako praktički eliminirao Hawkse iz bilo kakve priče za playoff. U tom periodu imali su samo 4 pobjede, a sve dobre Youngove utakmice nisu bile iskorištene.

Proklestvo Jastreba

Ako zanemarimo nedopuštene supstance, Collins igra najbolju sezonu karijere. Nastavio je napredovati iz sezone u sezonu, a ove je prešao magičnih 20+10 u prosjeku. Prošle je bio jako blizu sa 19,5 poena i 9,8 skokova. Čisto za usporedbu samo četvorica igrača trenutno imaju 20+10 prosjek u Ligi. KAT, Embiid, Giannis i Jokić. Elitni igrači u Ligi, franšizni igrači, s tim da Collins ima najbolji postotak šuta od sve četvorice. Istina, njegovi šutevi su “lakši” i igra se ne vrti toliko oko njega koliko oko ostale četvorice. Bez obzira na sve, Collins je u elitnom društvu te uz Younga čini jedan od najboljih dua Lige.

Prošle sezone je uspostavljena “veza” između ove dvojice. Bili su najbolji pn’r par Lige, a ove sezone nastavljaju u istom ritmu. Collins je osim picka s Youngom nadogradio svoju igru u napadu. Sve mu je ugodnije šutirati trojke, iako mu je to još uvijek najslabiji dio igre. Napredak je svakako vidljiv. Posebno u posljednjih mjesec dana. U sezoni je na solidnih 37%, ali od sredine siječnja Collins trojke šutira sa 41,5%, najbolje u ekipi. Pod obručima je i dalje zvijer, po utakmici ima 1,6 putbackova, dok pogađa čak 63,6% tih pokušaja. Kretnje su mu fluidnije, bolje čita igra, Pierce može biti prezadovoljan s njim.

Dolazak Capele ne bi trebao poremetiti odnose u ekipi. Pierce jest testirao Collinsa na petici, što nije loše prolazilo, no njegova primarna pozicija je četvorka. Sigurno će i Collins dobiti svoje minute na centru, a postupnim razvijanjem šuta izvana Hawksi bi mogli imati ubojitu kombinaciju pod obručima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*