Top 5: 23.2.-25.2.2020.: Više triple doubleova nego godina

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


37 min,26 pt,10 sk,14 asist,1 ukr, 40%FG

“Teško je igrati ovdje.”- reče Dončić nakon što se izjednačio s Jasonom Kiddom po broju triple doublea. Spursima je Luka ubacio 26 poena, podijelio 14 asista i uhvatio 10 skokova. Stigao je do svog 21. triple doublea u karijeri, a za nekoliko dana će imati godina koliko ima triple doubleova. Kako je i Luka sam priznao, nije bilo lako. Mavsi su dominirali većinu meča, ali u posljednjoj četvrtini ubacili su samo 1 poen u prvih 6 minuta. Spursi su u jednom trenutku i poveli.

Luka i sinoć odlični Porzingis uzimaju stvari u svoje ruke. Vraćaju utakmicu pod kontrolu i odvode Mavse do još jedne pobjede.

2 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


31 min,17 pt,12 sk,3 asist,1 bl, 53 %FG

Polako ali sigurno Magic plovi ka playoffu. Po svemu sudeći posljednje 8. mjesto je njihovo. Hawkse su morali pobjediti, u čemu su i uspjeli, unatoč što je Young opet pogađao iz svih pozicija. Vučević je odigrao vrlo dobru utakmicu. Smireno u napadu, a u obrani je imao ključnu blokadu na Collinsu na kraju utakmice. To je konačno slomilo Hawkse i odvelo utakmicu u malo mirnije vode.

 

3 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


28 min,16 pt,5 sk,4 asist,4ukr,62,5%FG

U laganoj pobjedi protiv Pistonsa Jokić je odigrao nešto mirniju utakmicu. Nije bilo potrebe za više. Malone ga je koristio manje od pola sata, što je Jokić iskoristio jako efikasno. Promašio je samo 3 šuta iz igre, a odličan je bio i u obrani. Ubilježio je čak 4 ukradene lopte, a ovako laganiji i pokretniji nije niti izbliza tako loš u obrani kao prije. Ovakva utakmica je dobro došla Jokiću, uzeći u obzir koliko su povreda imali Nuggetsi u posljednje vrijeme. Ovo je prva utakmica nakon dugo vremena da su bili kompletni.

Cijelo vrijeme su imali kontrolu nad utakmicom. Zaprijetili su Pistonsi u posljednjoj četvrtini, ali kada su odbili taj napad utakmicu su mirno priveli kraju.

4 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


32 min,17 pt,1 sk,3 asist,1 ukr,60 %FG

Očajan 12. i 1. mjesec udaljio je Kingse od playoffa. Najavili su playoff push nakon Allstara, a zasada im dobro ide. Warriorsi su bili protivnik protiv kojega očekuješ laganu pobjedu, barem ove sezone. Kraljevi su odigrali suveren meč, poveli rano u prvoj četvrtini i odtada se nisu osvrtali. Več na poluvremenu znalo se tko će biti pobjednik.

Bogdan je odigrao odličan meč i nastavio dobru formu nakon prelaska u petorku. Ubacio je 17 poena, ubacio 3 trojke iz 4 pokušaja i uz Hielda i Barnesa bio najzaslužniji za pobjedu.

 

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


26 min,16 pt,4 sk,4 asist,1 ukr,50 %FG

Problemi u South Beachu. Heat je izgubio 7 od posljednjih 9 utakmica, a zadnje dvije su bile posebno bolne. Prvo su ih Cavsi dobili nakon što je Heat imao i 23 poena prednosti, a sličan scenarij se desio i protiv Wolvesa. Istina, imali su “samo” 12 poena razlike nešto više od 3 minute prije kraja. Vukovi su preokrenuli meč, a ni sam Dragić nije imao odgovor na ovakvu igru -“Jednostavno ne znam. Playoff je jako blizu. Ovakve utakmice moramo dobijati. Kao da nismo ista ekipa s početka sezone.”- rekao je Dragon nakon utakmice.

On je odigrao solidan meč, Heat je s njim na parketu imao +3. Ubacio je efikasnih 16 poena, no ostatak ekipe je dobrano zakazao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*