Zaboravite Simmonsa, Shake zaljuljao Phillu

GhettyImages/Atletic

Proces Sixersa ove sezone proživljava svoje najteže razdoblje. Sve one godine kada su gubili, bilo je i očekivano i ako ništa drugo postojala je nada u bolje sutra. Kockice su se polako slagale, Embiid je napokon počeo igrati u kontinuitetu, a Simmons je također nakon propuštene sezone počeo igrati redovito. Njih dvojica su vodila Sixerse (uz neizostavnog Butlera) do polufinala konferencije, gdje ih je dokrajčio Leonard nevjerovatnim šutem sa sirenom.

S tim košem počeo je pad Sixersa. Butlera su izgubili, koji nije htio ostati što se dosada pokazalo kao ogroman gubitak. Pridošlioca Horford nije niti blizu izdanja iz Celticsa, a Brown muku muči s rotacijom. Sada su Embiid i Simmons izvan stroja. Embiida neće biti oko tjedan dana, možda i duže, dok bi Simmons izvan parketa mogao biti i do mjesec dana.

Proces u raspadu

Brown je morao nešto smisliti. Muke mu je skratio pick druge runde, čovjek zanimljivog imena – Shake Milton. Eksplodirao je sinoć protiv Clippersa, ubacio 39 poena što mu je najviše u karijeri (ne samo NBA, već i u G-Ligi i NCAA), pogodio 7 trojki i tako stigao i do NBA rekorda. Računajući utakmice protiv Cavsa, Knicksa i ovu protiv Clippersa, sve dok nije promašio Milton je imao 14 ubačenih trojki zaredom. U posljednje tri utakmice, jedan je od najboljih igrača Sixersa i lako je moguće da je Brown pronašao dugoročno rješenje za rotaciju.

Počeo je sezonu u Sixersima, no vrlo brzo se povredio i nikako nije mogao vratiti formu. Prekomandovan je u G-ligu gdje je polako hvatao formu i na kapaljku dobijao priliku u Sixersima.  Tek od kraja prvog mjeseca konstantno je u prvoj ekipi, a dosada mu je najbolja utakmica bila protiv Hawksa kojima je ubacio 27 poena i dao naznake da bi mogao biti ozbiljan NBA igrač. Pred njim je još dug put, no potencijal je sigurno tu. Odličan je šuter, u obrani dosta bolji od recimo Korkmaza i mogao bi biti jako dobro rotacijsko rješenja za Browna i Sixerse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*