Lakersi nudili ljubimca navijača, Pistonsi rekli – ne!

Clutchpoints

Trade deadline je prošao, prošao je i All Star, a trenutno se klubovi bore za pozicije pred play off.

Klubovi su bili nešto skromniji ove zime, a o tome šta su i kako ‘pazarili’ pogledajte na linku:

NBA Trade: Ovo su pazarili klubovi ove zime

No, tu nije kraj glasinama, koje ćemo prenositi u narednom periodu. Ostalo je još dosta igrača koji bi uskoro mogli promeniti sredine.

Zanimljivo je da su Lakersi, uz Diona Waitersa i JR Smitha, te Jamala Crawforda, pikirali i Derricka Rosa, playa Pistonsa. U zamenu za njega nudili su Alexa Carusoa i kompenzaciju tokom narednog drafta.

Detroit je glatko odbio ovu ponudu.

Nekadašnji MVP, sada 31-godišnjak, beleži u ovoj sezoni 18.1 poen, 5.6 asistencija i 2.4 skoka za 26 minuta.

6. mart

Lakersi su potpisali Diona Waitersa. Birajući između nekoliko opcija na ovoj poziciji (JR Smith, Lance Stephenson), tim iz LA opredelio se za 28-godišnjeg beka koji je potpisao ugovor do kraja sezone sa timom u kojem igra njegov nekadašnji saigrač iz Cavsa, Lebron James.

U prethodne četiri sezone nosio je dres Heata, a nakon trejda u Memphis je postao i slobodan igrač, pa je nesmetano mogao da pređe u Lakerse. Najbolju sezonu imao je 2016-17, 15.8 poena, 4.3 asistencije i 3.3 skoka.

4. mart

Glavni trener Golden State Warriorsa, Steve Kerr, želi da Dragan Bender potpiše još jedan desetodnevni ugovor s trostrukim NBA prvacima, piše Anthony Slater iz The Athletica.

Nakon što je Marvin Williams otpušten od strane Charlotte Hornetsa, Bucksi su ga doveli te se odrekli Bendera.

Manje od dva tjedna kasnije, Bendera su potpisali Warriorsi. U dresu Golden Statea je dobio veliku minutažu, odigrao je čak 23,4 minute po utakmici, a započeo je tri od pet utakmica u kojima je igrao.

1.mart

Big Al Horford nikako nije zadovoljio struku Sixersa. Ne izgleda kao onaj centar iz Bostona, već više kao blijeda kopija sebe. Formu traži cijelu sezonu, a posebno loše igra u posljednja dva tjedna. Srozali su mu se prosjeci, no Horford nikada nije bio igrač o kojemu statistika sve govori. On je radio puno malih stvari tijekom utakmice koje su u statistici nevidljive, a da ne pričamo o obrani koju je doktorirao. U Sixersima izgleda kao da je sve to zaboravio, gubi se na parketu, obrana je jako loša, izgleda kao rookie igrač a ne veteran s toliko godina iskustva.

To je natjeralo Branda i ostale iz štaba Sixersa da razmisle o njegovom tradeu. Trenutno Horford ne nudi ništa što diže Sixerse na višlji nivo, upravo zbog čega je i doveden. Također vidljivo je iz aviona kako Sixersima fali šutera. Sada ga nisu htjeli mijenjati, no na ljeto ne garantiramo da je Horfordu osiguran ostanak u dresu Sixersa. Pogotovo ako ova sezona potpuno krene niz provaliju…

Los Angeles Lakersi i dalje su u potrazi za razigravačem, prenosi portal Hoopster.hr. Sudeći prema posljednjim informacijama koje su izašle u medije, željeli su angažirati Derricka Rosea, ali su ih Detroit Pistonsi odbili. Brian Windhorst iz ESPN-a javlja:

“Koliko sam ja razumio, Lakersi su nazvali Pistonse i iskazali interes za razmjenu koja bi uključila Derricka Rosea, na što su Pistonsi odgovorili: ‘Cijenimo što ste nazvali, ali ga ne želimo razmijeniti. Dwane Casey ga voli i mislimo da će nam biti jako bitan sljedeće sezone.’ Čak nije bila riječ o tome što su Lakersi ponudili, Pistonsi ga se jednostavno ne žele odreći.”

29. februar

Carmelo Anthony se preporodio od kako je ponovo zaigrao ove sezone. Za Portland, koji rezultatski ima poprilično mizernu sezonu, Melo beleži 15.5 poena i 6.4 skokova, šutirajući 42 % iz igre i 36 % za tri poena. Iako je nagovestio kako bi voleo ostati u Oregonu, za njega već postoji interesovanje širom lige. Novi predsednik New Yorka voleo bi ga vratiti u ‘veliku jabuku’. Leon Rose koji je bio Melov agent, sada bi mogao postati glavni operativac Knicska i svog pulena kojeg je doveo davne 2009. iz Denvera u New York, ponovo prizemljiti u ovaj grad.

Pita se i 10-struki All Star, no pitanje je koliko navijači Knicksa ovo zaista žele.

28. februar

JR Smitha ne gledamo već skoro godinu dana na parketu. Nekadašnji Lebronov ‘saigrač od poverenja’, nedavno se vratio u NBA javnost izjavivši kako bi mogao igrati bez problema jer je bolji od 85 % igrača.

Portal Fadeaway World smatra da za JR-a ima mesta u NBA, a kao potencijalne destinacije navode Houston Rocketse, LA Clipperse, Portland Blazerse, Indiana Pacerse, kao i Philadelphiu.

27. februar

Dion Waiters će se sastati s Los Angeles Lakersima 2. marta, preneo je Chris Haynes, novinar Yahoo! Sportsa. Grizzliesi su nedavno otkupili njegov ugovor. Kako su Lakersi su u potrazi za drugim playom, oni su kontaktirali Diona i dogovorili da se sa njim sastanu i porazgovaraju o saradnji. Igrači koji su slobodni agenti 1. martai koji potpišu za novu NBA momčad prije poslednjeg dana regularnog dela sezone mogu igrati u NBA play offu, što bi Lakersima svakako odgovaralo.

21. februar

Lakersi su otpustili DeMarcusa Cousinsa. Kako javlja ESPN-ov insajder, Adrian Wojnarowski, tim iz LA ne veruje da će se Cousins oporaviti u toku ove sezone i odlučioje osloboditi jedno mesto u rosteru za pojačanje.

Cousins je potpisao jednogodišnji ugovor sa Lakersima prošloga leta i očekivalo se da bude backup centar. Tu ulogu sada odlično igra Dwigh Howard.

Kako bi produbili širinu rostera, Lakersi će potpisao Markieffa Morrisa, koji je nedavno napustio Detroit.

*****

Kako smo javili juče, drugi brat blizanac Morris, Markieff dogovorio je otkup ugovora s Pistonsima. Očekivan potez, uzeći u obzir da su se već riješili Drummonda za siću, plan je jasan u Detroitu. Kao najveći favoriti za Markieffov potpis spominju se Los Angeles Lakersi. Probali su potpisati brata iz Knicksa, Marcusa ali pretekli su ih gradski rivali Clippersi. Obojica braće imaju jako sličan stil igre, a Lakersi u njemu vide glavno pojačanje za klupu.

20. februar

Dragan Bender potpisuje 10-dnevni ugovor s Warriorsima. Počeo je sezonu u Bucksima, nije se naigrao te je na koncu bio otpušen kako bi mogli potpisati Marvina Williamsa. Nekadašnji 4. pick je ostao bez kluba, a ekipa koja nema apsolutno nikakvog rizika ga je odlučila potpisati. Sezona Warriorsa je već odavno završena i ishod se zna, tako da su sada u potrazi za igračima koji bi im mogli pomoći naredne sezone. Bender je tako dobio još jednu priliku da opravda svoj neosporni talent.

18. februar

Nakon Raketa svoje redove su pojačali i Clippersi. Odlaskom Drummonda jasno je da Pistonsi kreću u rebuilding, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će dogovoriti otkup ugovora s Reggie Jacksonom. To se i dogodilo, Reggie je postao slobodan igrač, te će karijeru nastaviti u Clippersima. Poslije Thundera Reggie zbog povreda nikako nije uspio vratiti formu. Imao je veliki ugovor u Pistonsima koji nažalost nikada nije opravdao. U Los Angelesu ga čeka minimalac, no i borba za titulu.

A kako mediji javlju, Houston Rocketsi doveli su dva iskusna igrača za završetak sezone. U pitanju su Jeff Green i DeMare Carroll. Green stiže iz Utaha gde je odigrao 30 utakmica i imao gotovo osam poena po meču. Carroll je otkupio ugovor od Spursa i Houston je glavni konkurent da ga dovede.

13. februar

Zamjena uloga Bogdanovića i Hielda urodila je plodom. Kingsi su na 6-2 omjeru od promjene, a i Hield i Bogi igraju bolje nego prije. Možda je slučajnost, a moguće je i da je ovo “pravedna” raspodjela uloga. Bogdana čeka veliki ugovor koncem sezone, Divac će mu sigurno ponuditi više nego dobre uvjete, no Hield bi mogao biti problem. Potpisao je veliki ugovor početkom ove sezone, očekivanja su porasla, a Buddy nije baš najbolje odgovorio. Imao je sjajnih predstava, no previše je nekonstantan.

Prebačaj na klupu mu je godio, no on se s tim neće pomiriti na duže staze. Izvori bliski Kraljevima govore kako je Hield nezadovoljan sa svojom ulogom, te ukoliko situacija ostane ovakva, lako je moguće da će zatražiti trade.

12. februar

Objava Jimmyja Butlera na Instagramu upućena Joelu Embiidu uzburkala je strasti. Prvo je Embiid citirao jedan poznati film (‘The Dark Knight’), istakavši:

“You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain.”

Na šta je Butler odgovorio kako zna mesto gde su ‘zloće’ dobrodošle, na šta je Embiid odgovorio:

I mada se vrlo brzo ispravio, postavlja se pitanje da je li je ovo Butlerov pokušaj regrutacije nekadašnjeg saigrača na Floridu. 76ersi ne deluju moćno ove sezone, čak deluju i slabije nego godinu dana ranije. Idu u play of, ali je pitanje da li će se plasirati iznad 5. mesta koje im donosi prednost domaćeg terena.

Embiid je već izjavio kako je frustriran napadačkim opcijama svoga tima, i ovo je možda prilika da promeni  uzrok svojih problema. Uzajamano poštovanje Butlera i Embiida nešto je što dodatno pojačava ideju o ujedinjenju u Miamiju. Dodatno, Heat je krenuo još prošloga leta da čisti cap kako bi doveo neku veliku zverku (pominjao se Giannis, ali ni Embiid ne bi bio loša opcija).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*