Još ti samo kruna fali!

Lakers / Instagram

U sjajnoj formi igraju Lakersi, a rivali padaju kao na traci. Sinoć su u velikom derbiju LA i Zapadne konferencije savladali sa 112 – 103. Tako su velikog rivala dobili po prvi put nakon godinu dana, prvi put ove sezone, i najverovatnije overili prvo mesto Zapada.

Nakon prve dve četvrtine u kojima se igralo poprilično tvrdo, Lakersi su proradili u trećoj deonici pa su u serijama gradili razliku koja se ispostavila ključnom. Lebron James (28 poena, 9 asistencija i 7 skokova), te Anthony Davis (30 poena, 8 skokova) predvodili su Lakerse.

Lakersi ne gube ove sezone kada vode nakon treće deonice, dok je ovo bio prvi poraz (u 11 utakmica) za Clipperse kada nastupaju u najjačem sastavu.

Lakersima je ovo četvrta pobeda u nizu, treća nad nekim od contendera – padali su u nizu 76ersi, Bucksi, i sada – Clippersi. U poslednjih 12 mečeva imaju čak 11 pobeda i deluju zaista moćno.

Sve to zahvaljujući sjajnim igrama Lebrona Jamesa, njegove statistike i sama igra zaista su impresivni. U dosadašnjih 59 utakmica, Lebron beleži 25.7 poena, 10.6 asistencija i 7.8 skokova, uz 1.2 ukradene lopte i 49 % šuta iz igre.

Njegovi učinci u poslednje četiri pobede Lakersa su zaista impresivni, posebno u pobedi nad Bukcsima:

No, ne samo napad, već i Lebronova odbrana je nešto što donosi prevagu. Njegov titanski duel sa Giannisom iz Bucksa bio je upravo to. Žestoka borba na oba kraja terena:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*