Nekada najbolji srednjoškolac, danas obrambena neman i tajno oružje Lakersa

LATimes

Jedna od “žrtava” dolaska Gordona Haywarda u Bostonu je bio Avery Bradley. Izuzetan defenzivac, tada jedan od bitnijih igrača Bostona nije mogao ostati među “zelenim”. Otišao je put Pistonsa i od tada karijera mu je u blagom padu. U posljednje tri godine niti jednom nije završio sezonu u ekipi u kojoj je i počeo. Iz Pistonsa je otišao u Clipperse a nakon toga u Memphis. Za Grizlije je odigrao samo 14 utakmica te je nakon toga otpušten. Potpisali su ga Lakersi, a izumemo li naravno Davisa, Bradley se pokazao kao možda i najveće pojačanje dosada.

Sinoć je uz Lebrona i AD izrešetao Clipperse, ubacio je 24 poena uz 6 trojki. Vrlo je bitna karika u obrani, još uvijek je jedan od najboljih on-ball defendera u Ligi. Od njega će Lakersi dosta ovisiti u playoffu. Iskusan je igrač, šut mu je izuzetno pouzdan ove sezone, trojke šutira sa 37%, a sigurno će biti zadužen i za najopasnije protivničke bekove. S predstavama u posljednje dvije utakmice Lakersi su postali prvi favoriti za prsten.

 

U ligu je došao kao sjajni lockdown defender, jedan od najbolji on-ball obrambenih lige. Napad je na početku štekao, no predanim radom Bradley je došao do toga da bude vrlo pouzdan šuter s poludistance, te zadnjih godina i iza linije 3 poena.

No od početka karijere je Bradley imao “to nešto” u sebi. Bio je prvorangirani srednjoškolac u Americi u svoje vreme. Ostavio je iza sebe Derricka Favorsa, Johna Wall, Demarcusa Cousinsa, te Leonarda koji tada nije bio ni u Top 50.

Od tada je bio sjajan obrambeni igrač, no obožavao je zakucavanja, a čak je osvojio i takmičenje u zakucavanju na American McDonalds turniru. Predvodio je svoju ekipu do naslova prvaka države, usput pokupivši MVP nagradu. U finalu su igrali protiv Oak Hilla, a njihov trener Steve Smith je izjavo kako je Avery najbolji bek protiv kojega je igrao.

1 Trackback / Pingback

  1. Bitka za Los Angeles - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*