Top 5 8.3-10.3.2020.: Polomljeni Luka, Bender uhvatio posljednji voz

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


36 min,38 pt,7 sk,8 asist,2 ukr,50 %FG

Dončić je s 38 koševa bio najbolji strelac, a uz to dodao je 8 asistencija i 7 skokova. Iz igre je gađao 13/26, trice 6/13, a slobodna bacanja 6/7. Ovo mu je bila već 13. utakmica sezone da je dao 35+ koševa, po čemu je drugi najbolji u istoriji Dallasa.

U tome ga nije sprečila ni činjenica da su mu ruka, noga i palac bili obmotani zavojem zbog lakših povreda. Od povrede zgloba, Luka malo malo vuče sitne povrede. Ali to ne toliko na njegovu igru. Igra kao da povreda nije niti bilo, nadamo se da će tako nastaviti.

2 Dario ŠARIĆ (Suns)


39 min,24 pt,11 sk,2 asist,1 bl,56 %FG

Dario se vratio! Dugo vremena je bio izvan rotacije Sunsa, što zbog slabih igara, a nakon toga i povreda. Oporavio se, odmah upao u petorku i nije iznevjerio. Posljednjih 6 utakmica je dvoznamenkast, podiže formu, a čini se da mu najbolje od svih odgovaraju Blazersi.

Prije samo nekoliko dana Dario im je isto ubacio 24 poena i tako najavio svoj povratak. Ovaj puta Sunsi nisu izašli kao pobjednici. Lillard i ekipa su bili jači i tako uzeli bitnu pobjedu u trci za playoff. Sunsi imaju još šanse, ali one su svedene na minimum.

 

3 Dragan BENDER (Warriors)


25 min,23 pt,7 sk,3 asist,66 %FG

Po prvi puta ove sezone možemo reći – Bender je odigrao odličnu utakmicu. Okrnjeni Ratnici su mu pružili još jednu priliku, a nakon početnog privikavanja zaigrao je sve bolje i bolje. Dobio je i drugi 10-dnevni ugovor i odmah protiv Clippersa opravdao povjerenje.

Bender je odigrao onako kako se od njega i očekuje, odličnu allround utakmicu. Bio je izuzetno efikasan, završio meč sa 23 poena uz odličnih 8/12 iz igre. Izjednačio je svoj rekord karijere, džaba jer Warriorsi nisu imali nikakve šanse protiv Clippersa koji su liječili frustracije nakon meča s Lakersima.

Ako ovako nastavi, igrama kao u nekoliko posljednjih mečeva, možda i Benderova NBA karijera ipak nije gotova.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


35 min,19 pt,11 sk,7 asist,60 %FG

Magic “magično” preokreće još jednu utakmicu. Memphis je počeo raspati pobjede, protiv Magica su imali čak +17 u prvom dijelu. Odlično drugo poluvrijeme Magica prebrisalo je stvari. Ubacili su čak 70 poena u drugom dijelu, te na kraju imali snage i za kompletan preokret.

Vučević se borio s Valančiunasom cijelo vrijeme, dok je u napadu pružio kvalitetnu allround partiju. Ubacio je 19 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio respektabilnih 7 asista. Kaznio je svako udvajanje i propust u obrani Memphisa, što se na kraju i isplatilo.

 

5 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


30 min,10 pt,9 sk,7 asist,1 ukr,30 %FG

Trebao je to biti derbi ali Bucksi bez Giannisa nisu ista ekipa. Nuggetsi su relativno lagano riješili meč, a Jokić je odigrao u “drugoj” brzini. Nije ga išao šut, ubacio je samo 4 lopte iz igre što je bilo dosta za 10 poena.

Usprskos lošoj partiji, Joka je bio na rubu triple double učinka, ubilježio je uz 10 poena i 9 skokova i 7 asista. Nuggetsi su lagano dobili meč, tako da je Joka igrao samo pola sata. Za više nije bilo potrebe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*