“Sve je to s***e, budimo kao Braveheart, ne kao Napoleon!”

screenshot

Italija je uz Kinu zemlja koji je Corona virus najviše pogodio. Prema statistikama koje vodi Univerzitet John Hopkins, u subotu ujutro bilo je 17.660 registrovanih slučajeva, dok je 1.266 ljudi umrlo. Italija je preuzela vanredne mere, cela zemlja je u izolaciji, sportski događaji su suspendovani do daljnjeg.

Američki košarkaši koji igraju u Italiji apelovali su na svoje poslodavce da ih puste kućama dok ne prođe najgore.

Bivši selektor Srbije i trener bolonjskog Virtusa Saša Đorđević dao je zanimljivu izjavu za talijanske medije povodom ovde situacije, gde je pozvao na solidarnost:

“U ovoj situaciji inspiraciju treba tražiti u filmu Hrabro srce. To je model vođe, a ne kao recimo Napoleon koji bi bio na sigurnom dok je vojnicima naređivao napade. Braveheart (William Wallace) bi naredio napad i odmah bi bio sa svojim vojnicima. Želeo bih zahvaliti svojim igračima i osoblju, zasad nismo imali nikakvih problema. Ali kad čujem za ove probleme s Amerikancima, pa to je za mene obično sranje. Zašto da nas deli pripadnost naciji ili posedovanje pasoša dok smo u isto vreme jedan tim? Mi smo Italijani, Srbi, Amerikanci… Mi smo tim! Nema razlika u grupi! Naš je dom tamo gde radimo, ovo je naše mesto. To se zove profesionalizam”, rekao je Đorđević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*